Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gazetecilerin sorularını yanıtladığı canlı yayında prompter gözüktü.



Dört gazetecinin arkasında yer alan ve Erdoğan'ın karşısında bulunan prompter, sorulara prompterden yanıt verildiği söylentilerini doğurdu. 'Prompter' kelimesi de hızla sosyal medyanın bir numaralı gündemi oldu.

CANLI YAYINDA FISILTI SESİ

Prompter'ın gözüktüğü dakikalardan yaklaşık 20 dakika sonra Erdoğan’ın konuşması sırasında duraksadığı bir anda canlı yayına fısıltı sesi de yansıdı.

Erdoğan, “Vatandaşımız çok farklı yöne doğru...” deyip duraksadığı anda canlı yayında ‘sevk ediliyor’ diye bir fısıltı duyuldu. Erdoğan ise konuşmasını "...adeta evriliyor” diyerek tamamladı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ PAYLAŞIMI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuyla ilgili bir paylaşımda bulunarak, “Erdoğan, bırak “sorulara” vereceğin cevapları, bana edeceğin hakaretleri bile promptera yazdırmak zorunda kalıyorsun. Bir ilçe sular altında, ciddi felaket haberleri peş peşe geliyor ama senin ülkeyi yönetme kapasiten yok. Gazeteci fısıldaması ile söyleşi de gördü ülke sayende... “ ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Erdoğan: Sosyal medyaya ben hiç olumlu bakmıyorum" desc="Düzensiz göçmenlerle ilgili katıldığı bir programda açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şu anda gerek İran kapısından, gerek Irak'tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Herkes bilsin ki Türkiye yolgeçen hanı değildir' ifadesini kullandı. 'Sosyal medyaya ben hiç olumlu bakmıyorum' şeklinde konuşan Erdoğan, Meclis'in açılmasıyla birlikte sosyal medya çalışmasının yapılması gerektiğini açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/11/iecrop/erdogan-depo-2_16_9_1622577368_16_9_1628705642.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-sel-felaketi-aciklamasi-6587937/"]

[old_news_related_template title="CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan provokasyon uyarısı: Saray iktidarına izin vermeyeceğim" desc="Son günlerde Afganistan ve Suriye uyruklu göçmenlerin yaptığı tehditkar ve provokatif paylaşımların ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Ben bu işin nereye gidebileceğini görebiliyorum. Saray iktidarının ülkeyi yangın yerine çevirmesine izin vermeyeceğim. Biz bu sığınmacı sorununu çözeceğiz; ve tabii ki bunu aklıselim ile yapacağız. Davul zurna ile uğurlayacağız misafirlerimizi. Lütfen sakin olun ve bize güvenin' mesajı paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/11/iecrop/kilicdaroglu-depo-1_16_9_1628276967_16_9_1628692767.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/chp-lideri-kilicdaroglundan-provokasyon-uyarisi-saray-iktidarina-izin-vermeyecegim-6587681/"]