Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin önündeki meydanda toplanan grup çalan müzikle eğlendi. Gruptaki 3 kişi kilisenin kapı duvarının üstüne çıktı.

Bir kişi kapının üstünde otururken diğer iki kişi ise burada oynamaya devam etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekti.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Konuya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

VALİLİK: ÇİRKİN DAVRANIŞI KINIYORUZ

İstanbul Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“11.07.2021 Pazar günü saat: 00.55 sıralarında İlçemiz Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanında, Surp Takavor Kilisesi'ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergiledikleri tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö. F.A ile aracın sahibi O.Y adlı şahıslar 12.07.2021 günü ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz.”

"SABAH 05.30'DA GÖZALTINA ALINDILAR"

Olayla ilgili açıklama  yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Kiliseye saygısızlığı yapan zanlılar, sabah 5.30'da İstanbul Emniyeti tarafından gözaltına alındı, hukuk süreci devam ediyor" dedi.

[old_news_related_template title="Gençlerin maske ve sosyal mesafeyi unutturan eğlencesi" desc="Sokağa çıkma kısıtlanmasının sona ermesiyle birlikte Kadıköy'de gece saatlerinde bir araya gelen çok sayıda genç, maske ve sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak eğlendi. Meşale yakarak yüksek ses müzik eşliğinde eğlenen gençlerin o anaları cep telefonu kamerasına yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/12/iecrop/kadikoy-eglence-foto-iha_16_9_1626073952.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/genclerin-maske-ve-sosyal-mesafeyi-unutturan-eglencesi-6534569/"]