İddiaya göre, Orhan Karaten, eşi Elanur Kareten ile kızı Ada'yı parka götümek için evden çıktı. Kızları Ada'yı bebek arabasının pusetinde taşıyan çift, yolda yürürken bir anda silah sesleri duyuldu. Aile iki grup arasında yaşanan çatışmanın arasında kaldı. Tüfek ve tabancaların kullanıldığı çatışmada Orhan Karaten, başına isabet eden mermiyle, eşi ve kızının gözleri önünde kanlar içerisinde yere yığıldı.

Olayla ilgisi olmayan kurye Mazlum T., de çatışma arasında kalarak yaralandı. İki isim de hastaneye kaldırıldı. Ancak bir çocuk babası Orhan Karaten tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

YEDİ ŞÜPHELİ 8 SİLAH

Şişli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri tarafından olay yerinde yapılan incelemelerin ardından, çatışmaya karışan ve yaralanan bir kişinin daha olduğu belirlendi. Bacağından yaralandığı öğrenilen Halis Y. (56) gözaltına alınınca diğer şüphelilerin izine de ulaşıldı. İlçe ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, çatışmaya katılan 2 gruptan 6 şüpheli daha gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 1 CZ-61 tipi tam otomatik silah, 4 tüfek ve 3 tabanca ele geçirildi.



SUÇ MAKİNESİ

Gözaltına alınan şüphelerden aynı grupta olan 4 şüphelinin otopark işlettiği ve galericilik yaptığı belirtildi. Şüphelilerden Cem İ.'nin 18, Osman T.'nin 24, İslam A.'nın 21 ve Berkay G.'nin 20 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.  Bacağından vurulan Halis Y.'nin de aralarında bulunduğu diğer grubun ise emlakçı olduğu ve bölgede otel işlettiği belirtilirken, şüpheliler Ahmet A.'nın 8, Gültekin E.A.'nın ise 3 suç kaydı olduğu öğrenildi.

40 METREKARELİK ARSA

Cinayet Masası ekiplerince sorgulanan iki grup arasındaki çatışmanın, 40 metrekarelik bir arsa yüzünden çıktığı tespit edildi. İddiaya göre 40 metrekarelik arsayı otoparkçılar kullanıyordu. Ancak otel sahibi olan emlakçılar bu arsayı kendilerinin kullanacaklarını söyleyerek tahliye edilmesini istedi.

ÖNCE TARTIŞMA SONRA ÇATIŞMA YAŞANDI

İki taraf arasında olay günü saat 17.00'de tartışma yaşandı. Tartışma kavgaya dönüşünce çevredekiler araya girerek iki grubu ayırdı. Ancak 1 buçuk saat sonra iki taraf arasında bu sefer de silahlı çatışma yaşandı. Kızını parka götürmek için evinden çıkan Orhan Karaten de tam bu sırada vuruldu. Gözaltına alınan 7 şüphelinin Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.