Konyaaltı sahilinde, profesyonel dalgıçların su altında kaydettiği görüntülerde deniz dibindeki canlılar ile birlikte kirlilik de dikkati çekiyor.

Sahile gelen bazı tatilcilerin pet şişeler içerisine çakıl taşları doldurup denize attıkları ve bu şişelerin de dipte kirlilik oluşturduğu görüldü.

Görüntülerde, corona virüsü döneminde temizlik için sıkça kullanılan antibakteriyel özellikli ıslak mendillerin deniz dibindeki yoğunluğu dikkat çekti, Deniz dibinde maske ve diğer katı atıkların da olduğu görüldü.



Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, görüntüleri incelediğinde kendisinin de çok üzüldüğünü ifade etti. Deniz tabanındaki plastik kirliliğinin özellikle üzücü boyutlarda olduğunu belirten Prof. Dr. Gökoğlu, “Her yer pet şişe olmuş deniz dibinde. Şişelerin içine çakıllar doldurulup atılmış. Sadece o değil, ıslak mendiller de dikkati çekiyor. Ayrıca ıslak mendiller dokulu olduğu için su altında çok kirlilik oluşturuyor. İnanın bu manzarayı görünce çok üzülüyorum" dedi. (DHA)

[old_news_related_template title="Tunç Soyer denizin dibinde denetledi: Müsilajdan eser yok" desc=" İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Körfezi'ndeki temizlenme sürecini takip etmek ve su altındaki canlı yaşamını gözlemlemek için Güzelbahçe Halk Plajı'ndan tüplü dalış yaptı. Temiz denizlerde yaşayan tüplü boru kurdu başta olmak üzere, anemon, karagöz ve sarpa sürüsü, taş mercan gibi pek çok canlıyı görme olanağı bulduğunu belirten Başkan Soyer, 'Müsilajdan eser yok; tam tersi giderek temizlenen, her geçen gün bir parça daha renklenen körfezimiz var. Bunun gururunu yaşıyorum. Körfez'de yüzme hedefimizi koruyoruz ve her gün o hedefe daha çok yaklaşıyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/27/iecrop/tunc-soyer-sozcu3_16_9_1624810512.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tunc-soyer-denizin-dibinde-denetledi-musilajdan-eser-yok-6509011/"]