Kaza, saat 04.30 sıralarında Konya- Aksaray Karayolu'nun 60'ıncı kilometresinde meydana geldi.

Amonyum nitrat yüklü İsmail Yılmaz yönetimindeki TIR, sürücüsünün kontrolünden çıkıp karşı şeride geçerek Hacı Ocak yönetimindeki hafif ticari araca çarptı.


Kazada hurda yığınına dönen hafif ticari aracın sürücüsü Hacı Ocak, yanındaki Fatma Ocak, Mesut Ocak, Asude Ocak, Fatih Ocak ve Feyzanur Kaba yaşamını yitirdi, Nisanur Ocak ile TIR şoförü İsmail Yılmaz ise yaralandı.



İhbar üzerine bölgeye çok sayıda, itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.



Yaralı 2 kişi ambulanslarla Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. 6 kişinin cansız bedeni de otopsi için aynı hastanenin morguna konuldu.

KAZADA ÖLEN AİLE, ANTALYA'YA TATİLE GİDİYORMUŞ

Konya'da 6 kişinin öldüğü, karşı şeride geçen TIR'ın hafif ticari araca çarptığı kazanın ayrıntıları ortaya çıktı.

Kazada ölen Mesut Ocak'ın (42) Kayseri'de bir büfe işlettiği, eşi Fatma Ocak'ın ise Kur'an kursunda görev yaptığı öğrenildi.

Mesut Ocak'ın eşi Fatma, çocukları sürücü Hacı (21), Fatih, Asude ve Nisanur Ocak ile baldızı Feyzanur Kofa (24) ile birlikte Antalya'ya tatile gittikleri belirtildi.

Kazadan yaralı olarak kurtulan Nisanur Ocak'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kazada ölen 6 kişinin cenazelerinin, yapılan otopsinin ardından memleketleri Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Kavacık Mahallesi’nde defnedilmek üzere yakınlarına teslim edileceği belirtildi.

TIR şoförü İsmail Yılmaz ise tedavisinin ardından gözaltına alınacak. (DHA)

[old_news_related_template title="TEM'de zincirleme kaza" desc="Kocaeli’nin Derince ilçesi TEM Otoyolu’nda yolcu otobüsü, TIR ve kamyonetin çarpışması neticesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi yaralandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/23/iecrop/tem_16_9_1629756455.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/temde-zincirleme-kaza-23-6610088/"]