Korkunç olay, Tuzla’da av köpeklerinin tutulduğu bir barınakta meydana geldi.  Ücretsiz olarak faaliyet gösteren barınakta 26 Eylül’de saat 19.40’ta İ.B.’ye ait köpek tüfekle vurularak öldürüldü.

Durum polise bildirilince ekipler olay yerine sevk edildi. Barınağa giren polis, öldürülmüş köpeği bir kafeste buldu. Bunun üzerine güvenlik kamera kayıtları incelendi. Görüntülerde köpeği H.S.D.’nin vurduğu belirlendi.

Gözaltına alınan H.S.D.’nin “Kafese girdiler kavga ediyorlardı. O yüzden vurdum” dediği belirtildi. Hakkında, “5199 Sayılı Hayvanların Korunma Kanununa Muhalefet” suçundan işlem yapılırken, köpeğin vurulma anları da ortaya çıktı.

[old_news_related_template title="Köpeğe tecavüz ederek öldürme davasında yeni karar" desc="Ankara'da, kendisine emanet edilen Cocker cinsi köpeğe cinsel saldırıda bulunup ölümüne neden olduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılanmasına başlanan Volkan U. hakkında, mazeretsiz duruşmaya katılmadığı için yakalama kararı çıkarıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/29/iecrop/1-7_16_9_1632910662.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/kopege-tecavuz-ederek-oldurme-davasinda-yeni-karar-6677100/"]