İstanbul Ataşehir’de tavuklarına saldırdığı gerekçesiyle bir sokak köpeğini sopayla öldüresiye döven ve gözaltına alınan Hasan K. isimli şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne getirildi.

Savcılıkta ifade işlemleri tamamlanan Hasan K. Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırı davrandığı gerekçesiyle tutuklama talebiyle Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

‘KENDİM HAYVAN BESLERİM’

Şüpheli Hasan K. sorgusunda, “Olay günü 8 tavuğun yerde ölmüş vaziyette olduğunu gördüm. 8’inci tavuğu köpeğin ağzından almaya çalışırken köpek üzerime geldi. Sonrasında köpeğe vurarak tavuğu almaya çalıştım. Tavuk öldü, yere düştü. Köpek de kaçtı. Kendim hayvan beslerim. Kasten köpeği dövme gibi bir durumum söz konusu değildir. Çok pişmanım” dedi.

100 KİLO MAMA YARDIMINDA BULUNMASINA KARAR VERİLDİ

Hakimlik, Hasan K.’nın bir yıl boyunca Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün belirleyeceği Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaraladığı köpeğin tüm tedavi ve rehabilitasyon masraflarını karşılaması ve yaralanan köpeğin bir yıl boyunca mama gibi temel ihtiyaçlarını karşılaması şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verdi. Öte yandan hakimlik, şüphelinin 15 gün içerisinde bir hayvan barınağına bir defaya mahsus olmak üzere 100 kilogram mama yardımında bulunması ve buna ilişkin makbuzu dosyaya sunması şeklindeki adli kontrol hükümleri uygulanmasına da karar verdi.

[old_news_related_template title="Gözü dönen saldırgan köpeği sopa ile dövdü" desc="İstanbul Ataşehir’de bir şahıs tavuklarına saldırdığı gerekçesi ile sokak köpeğini sopayla vurarak acımasızca dövdü. Hayvanseverler tarafından veterinere götürülen köpeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/11/iecrop/kopek-dayak-foto-iha_16_9_1628661653.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/gozu-donen-saldirgan-kopegi-sopa-ile-dovdu-6586659/"]

 

[old_news_related_template title="Günlerdir aç olan anne köpek ve yavrularını asker böyle kurtardı" desc="Muğla ve Aydın’da yaklaşık 2 haftadır devam eden orman yangınlarında zaman zaman dramatik ve duygusal anlar da yaşanıyor. Yangın dolayısıyla Yatağan’da canlarını kurtarmak için evini terk etmek zorunda kalan bir ailenin bağlı olan köpeği ve yavruları bölgede görevli askerler kurtardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/10/iecrop/anne-kopek-yavru-foto-iha_16_9_1628589250.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/gunlerdir-ac-olan-anne-kopek-ve-yavrularini-asker-boyle-kurtardi-6585413/"]