Köyceğiz'in Yangı Mahallesi'ndeki makilik alanda, geçen 29 Temmuz'da saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Alevleri fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye orman işçileri ile itfaiye sevk edildi.

Rüzgarın da etkisiyle ormana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları, 10'uncu günde devam etti. 3 uçak, 5 helikopter ile havadan, çok sayıda orman işçisi ve itfaiye erinin karadan müdahale ettiği yangında, alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı, Pınarköy, Sazak ve Çövenli mahalleleri tedbir amacıyla boşaltıldı. Yangın rüzgarın etkisiyle büyümeye devam ediyor.



BAKAN HELİKOPTERLE HAVADAN İNCELEDİ

Antalya Manavgat'tan ayrılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Karaismailoğlu, Muğla'ya geldi. Uçakla Dalaman Havalimanı'na iniş yapan Bakan Adil Karaismailoğlu, daha sonra helikoptere binerek, Köyceğiz ilçesinin Çövenli Yaylası'nda yangın söndürme çalışmalarını havadan inceledi.

Bakan Karaismailoğlu'nun içinde bulunduğu helikopter daha sonra Zeytinalanı Mahallesi'ndeki orman ekip binasına iniş yaptı. Karaismailoğlu, karayolu ile yangından zarar gören mahallelerde incelemelerini sürdürdü.



GÖKBEL DAĞLARI ALEV ALEV YANIYOR

Yatağan ilçesinde sarp arazide başlayan orman yangını sonrası Hacıveliler ve Yava Mahallesi tedbir amacıyla geçici olarak boşaltıldı.



Bugün sabah saatlerinde helikopterler ve uçak havadan, arazöz ve çok sayıda iş makinesi ile diğer unsurlar karadan yangına karşı sürdürdükleri mücadeleye rağmen akşam saatlerinde şiddetini arttıran rüzgar sonrası alevler Gökbel Dağları'nı esir aldı.



Devam eden orman yangını drone ile havadan görüntülenirken, gökyüzünü alevler aydınlattı. Boşaltılan mahalle sakinleri yeşil çam ağaçlarının yanmasını endişe ile izlerken, güvenli bölgede bekliyorlar. İHA-DHA



[old_news_related_template title="Köyceğiz'de orman yangını büyüdü, 3 kişi mahsur kaldı" desc="Muğla Köyceğiz’de başlayan orman yangınlarına müdahale etmek üzere yola çıkan araç içerisinde bulunan 3 kişinin mahsur kaldığı, AFAD ekiplerinin yaptığı anonsla bildirildi. Başlatılan kurtarma çalışmalarında ekipten bir kişiye ulaşıldı. Ekiplerin mahsur kaldığı Kayabaşı mevkiindeki yangın havadan görüntülendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/06/iecrop/yangin-koycegiz-iha_16_9_1628263436.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/koycegizde-orman-yangini-buyudu-3-kisi-mahsur-kaldi-6579007/"]

[old_news_related_template title="Hatay'da orman yangını çıktı" desc="Hatay'ın Belen ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/07/iecrop/hatay-dha-5_16_9_1628352140.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hatayda-orman-yangini-cikti-6580899/"]