Aksaray ve ilçelerinde saat 17.00 sularında etkisini arttıran rüzgarın etkisiyle kum fırtınası meydana geldi. Bir anda etkisini gösteren fırtına nedeniyle gökyüzünü toz bulutu kapladı.



Görüş mesafesini düşüren fırtına nedeniyle bazı vatandaşlar paniğe kapıldı. Ortaköy ilçesinde şiddetini arttıran rüzgar Çiftevi Köyünde bir caminin minaresini devirdi.

Devrilen minarenin parçaları, caminin içerisine ve çevresine dağıldı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. İlçede bazı ahırların da çatıları uçtu.



Öte yandan Konya'nın Kulu ilçesinde de şiddetini arttıran rüzgar nedeniyle bazı mahallelerde ağaçlar devrildi. Rüzgarın neden olduğu kum fırtınası sebebiyle ilçeyi toz bulutu kapladı.

Fırtına, Aksaray ve çevresinde yaklaşık 1 saat sürdü. DHA



[old_news_related_template title="Meteoroloji’den korkutan harita! Son 50 yılın en düşük seviyesi görüldü" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün nisan ayı yağış raporuna göre, Doğu Anadolu'da yüzde 76, Güneydoğu Anadolu'da yüzde 90 azalışlarla son 50 yılın en düşük seviyesi görüldü. Türkiye geneli nisan yağışları yarıya yakın azalırken, son 7 aylık su-tarım döneminde il geneli en yüksek yağış 881 mm ile Rize'de, en düşük yağış 159 mm ile Iğdır'da oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/08/iecrop/mgm-dha-5_16_9_1620482950.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/meteorolojiden-korkutan-harita-son-50-yilin-en-dusuk-seviyesi-6420742/"]