Emekli tümgeneral ve yazar Ahmet Yavuz, emekli Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü'nün ölüm haberini sosyal medya hesabından duyurdu. Yavuz paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Covid virüsü Kumpas sürecinin en ağır mağdurlarından E. Albay Cengiz Köylü’nün tertemiz kalbini bugün durdurdu. Cumhuriyet düşmanlarının hedefinde olması boşuna değildi. Büyük kayıp, büyük acı, büyük üzüntü. Rahmet dileklerimle...

CD BULDU, FETÖ KUMPASINDA TUTUKLANDI

FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında yargılanan emekli Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü, 2007 yılında, FETÖ'nün TSK içindeki örgüt şemasını gösteren bir CD’nin kendilerine ulaştığını, Genelkurmay Başkanlığı'na gönderilen bu CD’nin daha sonra kaybolduğunu söylemişti. Köylü, "O CD daha önce incelense ne olurdu?" sorusuna işe şu yanıtı vermişti:

"Ben yüzde 10'unu biliyorum. Yüzde 90'ında kim bilir neler vardı. Yüzde 10'u muazzam, sayfalar dolusu. O zaman bu CD incelenseydi belki de örgütün gerçek niyeti ortaya çıkarılacaktı."

Emekli Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü, bu olaydan sonra “Karargâh Evleri’nin askeri sorumlusu olduğu” iddiasıyla 2009 yılında gözaltına alınmış, sonrasında Ergenekon ve Balyoz davaları kapsamında da tutuklu yargılanmıştı: Köylü için sosyal medya hesaplarından yapılan taziye mesajları şu şekilde:

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Allah rahmet eylesin. Benim mahpushane arkadaşımdı. FETÖ  mensubu savcı-yargıçlar hiç tanışmadığımız halde aynı cem evinde ibadet ettiğimizi iddia etti.  “Alevi misin?” diye sorup ağızlarının payını aldılar. Çok üzüldüm. Ailesine sabır diliyorum. Çok akıllı ve munis bir insandı.



Cezaevi arkadaşı Mustafa Önsel: Ah Cengiz oldu mu şimdi can kardeşim! İktidar ve ABD'nin desteğinde FETÖ'cü hainlerce kurulan kumpaslarda 5,5 yıl cezaevinde yatan E. Hv. Kur. Alb. Cengiz Köylü Hak'ka yürüdü (kovid). Bir dönem cezaevinde aynı koğuşu paylaştığım dünya iyisi bir insandı. Cezaevinde bir gün 'Çocuk katilleri ve sivillere yönelik eylem yapan teröristler için idam gerekli' deyince 'Yapma abi, bunlar evirip çevirir önce bizi asarlar" demişti. Huzur içinde uyu güzel insan. En azından kimse sana orada kumpas kuramaz. Rahmet ve dua ile...

KumpasDer: Kumpaslara karşı hep birlikte direndiğimiz, kader birliği ettiğimiz #CengizKöylü Kardeşimiz Hak'ka yürüdü. Üzüntümüz büyük. Onu hiç unutmayacağız.  Allah rahmet eylesin. Sonsuz saygıyla.