Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Aydınlıkevler Mahallesi’nde dün gece zeytinlik ve makilik alanda çıkan ve rüzgarın etkisi ile hızla yayılan yangın ile ilgili bir kişinin kundaklama iddiası ile gözaltına alındığı belirtildi.

Bir evin ve Milas Katı Atık Depolama Tesisi’ni tehdit ettiği alevler son anda önlenirken bölgede itfaiye ve orman ekipleri ile birlikte söndürme çalışmalarına katılan vatandaşların ihbarı üzerine polis ve jandarma ekipleri yaptıkları araştırmada yangın çıkardığı iddia edilen ve Sakarya'dan Milas'a geldiği belirlenen bir kişiyi gözaltına  alarak Milas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürdüler. Şahsın sorgulamasının devam ettiği ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

[old_news_related_template title="Milas'ın ciğerleri yanıyor" desc="Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi Alatepe Mevkii’nde yaklaşık bir saat önce başlayan orman yangını şiddetli rüzgarın etkisi ile büyümeye başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/30/iecrop/orman-yangini-foto-sozcu_16_9_1625063005.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/milasin-cigerleri-yaniyor-6514412/"]