Ayasofya Baş İmamı ve Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, '#AnayasadaİslamOlsun' etiketiyle yaptığı “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” paylaşımıyla Anayasa’dan laikliğin kaldırılması çağrısında bulunmuştu.

CİNAYET CİNAYETTİR

Bu paylaşımıyla tepkilerin hedefi olan Boynukalın, bu kez de kadın cinayetleri ile ilgili yaptığı paylaşımla eleştiri oklarını üzerine çekti. Kadın cinayetleri haberlerinden rahatsızlığını dile getiren Boynukalın, Twitter hesabından "Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: 'Sizin için kısasta hayat vardır' ilahi düsturudur. Sürekli 'kadın cinayetleri' vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır" paylaşımında bulundu.

[old_news_related_template title="Ayasofya 'baş imamı' anayasadan laikliğin çıkarılmasını istedi" desc="Ayasofya'nın baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Cumhur İttifakı'nın gündeme getirdiği 'yeni anayasa' hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Yeni anayasada laiklik ilkesinin çıkarılması çağrısı yaptı. Boynukalın, '1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/10/iecrop/a1_16_9_1608849017_16_9_1612955690.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ayasofya-bas-imami-anayasadan-laikligin-cikarilmasini-istedi-6252801/"]