İstanbul Bakırköy’de 8 Mart tarihinde, Halk TV'de yayınlanan ‘İki Yorum’ programının yorumcularından Levent Gültekin, Bakırköy Meydanı'nda programa gittiği sırada Halk TV binasının önünde yaklaşık 25 kişilik kalabalık bir grup tarafından saldırıya uğramıştı.

3 SALDIRGANIN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 3 kişinin kimliği tespit edildi. Kimliği tespit edilen biri 17 yaşında olmak üzere toplam 3 şüpheli, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Gözaltına alınan Ö.D., M. E. K. ve M. A. D., emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa ifade vermek üzere Bakırköy adliyesine sevk edildi.

"Ö.D. MÜŞTEKİYE YUMRUK SALLADI"

Şüphelilerden M.E.K, savcılıktaki ifadesinde şunları söyledi:

* Olay günü İstanbul Caddesinde diğer şüpheli kişilerle aramızda yüksek sesle konuşuyorduk. Bu esnada daha öncesinde tanımadığım adını olay sebebiyle öğrendiğim Levent Gültekin bize 'Ne bağırıyorsunuz' dedi. Daha sonra da küfür etti.

* Ö.D., Gültekin'i düzgün konuşması için uyardı fakat müşteki dinlemeyip Ö.D.'nin üzerine yürüyünce Ö.D. müştekiye yumruk salladı. Bu esnada etrafımızda daha önce tanımadığım kalabalık bir grup belirdi.

* Ben grubu görünce korkarak uzaklaştım. Ben müştekiye vurmadım. Ayırmak için araya girdim. Haberlerden olayı öğrendiğimde de kendim teslim oldum. Pişmanım.

"SAĞ OMZUNA YUMRUK SALLADIM"

Savcılıkta ifadesi alınan şüpheli Ö.D. ise, "Şahsın üzerime gelmesi sebebiyle kendisini omzundan itekledim. Bu esnada etrafımıza kalabalık toplanmaya başladı. Ben şahsın arkadaşları sandım. Daha sonra müştekinin sağ omzuna yumruk salladım. Bir arbede oluştu. Biz olay yerinden ayrıldık. Şahıs o gün çok sinirliydi herkese laf atıyordu. Pişmanım" ifadelerini kullandı.

Şüphelilerden 17 yaşında olan M.A.D., Savcılığa verdiği ifadede, "Olay esnasında etrafımız bir anda kalabalıklaştı. Tanımadığım kişiler müştekiye vurmaya başladı. Müşteki, olay günü çok sinirliydi. Bu nedenle çevrede bulunan kişiler kendisine saldırmış olabilir. Çıkan haberlerden sonra diğer iki arkadaşım ile birlikte gidip teslim olduk. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

ŞÜPHELİLERDEN 2'Sİ TUTUKLANDI

Savcılıkta ifadeleri alınan şüpheliler, "Yaralama" suçundan tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2'si "Yaralama" suçundan tutuklanırken, 18 yaşından küçük şüpheli M.A.D. ise adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere serbest bırakıldı. Kimliği henüz tespit edilemeyen diğer şüphelilere ise ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturma hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada saldırının ardından adli soruşturma başlatıldığı belirtilerek "Saldırganların kimliğinin tespiti ve yakalanmaları amacıyla olay yerini gösteren kamera görüntüleri incelenmiş ve diğer tüm delillerin toplanması amacıyla soruşturmaya devam edilmekteyken, 22 Mart'ta yaşı büyük şüpheliler Ö.D ve M.E.K ile 17 yaşındaki yaşı küçük şüpheli M.A.D gözaltına alınmıştır" denildi.

Şüphelilerin, bugün başsavcılık tarafından ifadelerinin alındığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

* Gözaltına alınan şüpheliler bugün Başsavcılığımız tarafından ifadelerinin alınmasından sonra 'kasten yaralama' suçundan tutuklanmaları talebiyle Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişlerdir.

* Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorguları tamamlanan yaşı büyük iki şüphelinin 'kasten yaralama' suçundan tutuklanmalarına, yaşı küçük şüpheli hakkında ise adli kontrol uygulanmasına karar verilmiştir.

* Henüz kimlik tespiti yapılamayan ve bu sebeple yakalanamayan diğer saldırganlar içinse, 'kasten yaralama' olayına karışan diğer faillerin tespiti amacıyla çok yönlü olarak adli soruşturmaya devam edilmektedir.

[old_news_related_template title="Levent Gültekin'e saldıran gruptan 3 kişi gözaltına alındı" desc="Halk TV önünde gazeteci Levent Gültekin’e saldıran 25 kişiden 3'ünün gözaltına alındığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/22/iecrop/levent-gultekin-sozcu-1_16_9_1616450941.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/levent-gultekine-saldiran-gruptan-3-kisi-gozaltina-alindi-6329747/"]