Onur Haftası Komitesi tarafından öncelikli olarak Adalar’a yapılan piknik çağrısı, kaymakamlığın yasaklama kararının ardından İstanbul Şişli’de bulunan Maçka Parkı’na çekildi.

Şişli Kaymakamlığı ise saat 17.00’de planlanan buluşmanın öncesinde 30 gün boyunca yapılacak tüm etkinlik ve toplanmaların yasaklandığını duyurdu. Maçka Parkı'na da piknik öncesinde çok sayıda polis sevk edildi.

Öte yandan, çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, LGBTİ'lerin, üzerinde gökkuşağı renkleri bulunan bayrak ve maskelerinin sokulmaması kaydıyla yapılmasına müsaade edilen etkinliğe gelenleri, çantalarını arayarak içeri aldı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Polis, bir süre pikniğe katılanların topluluk olarak değil, ayrı ayrı oturmasına izin verdi. Daha sonra alandan ayrılmayanlara müdahale edildi. Olayla ilgili bir kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

[old_news_related_template title="Yasak öncesi piknik alanları ve sahiller dolup taştı" desc="Pazar günlerinde COVID-19 önlemleri çerçevesinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanınca, vatandaşlar cumartesi günü sahillere akın etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/19/iecrop/tatil-sozcu-1_16_9_1624115654.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/yasak-oncesi-piknik-alanlari-ve-sahiller-dolup-tasti-6495583/"]