Manisa’nın Soma ilçesinden kıdem, ihbar tazminatları ve ücret alacakları için gittiği Ankara dönüş yolunda kaza geçiren madencilerden Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin’in cenazesi bugün Manisa’nın Kınık ilçesinde toprağa verildi.

"NE İSTEDİK SİZDEN, HAK İSTEDİK HAK!"

Madenci Çetin'in, Kınık Cemeevi'ndeki cenazesinde konuşan Bağımsız Maden İş Sendikası Eğitim ve Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Ali Faik İlter ve Tahir Çetin'in isimlerini defalarca haykırarak şunları söyledi:

*Ciğerimizden söktüler onları, ciğerimizden...13 Mayıs'tan beri bağıra bağıra, söyleye söyleye, kıvrana kıvrana, haykıra haykıra, yalvara yalvara çözmeye çalıştık, yol almaya çalıştık, kazandık, kaybettik, linç edildik, darp edildik, öldürülmeye çalışıldık.

*Yeter ulan! Tahir, Tahir… Ali Faik… Ey devlet…Ey devlet, ey patronların devleti, lanet olsun sana. Lanet olsun yoksula 25 milyonu çok görene, lanet olsun iki göze 25 milyonu çok görene. Yuh olsun size.

*Tahir, benim canım, kanım, kardeşim, yoldaşım, her şeyim... Ali Faik, bizim canımız, kardeşimiz. Çocuk ya daha 26 yaşında çocuk. Yapılır mı lan. Ne istedik sizden, hak istedik, hak, sadaka değil.

Aksu, Arpaseki Mezarlığı'nda yaptığı konuşmada da şu ifadeleri kullandı:

"5 gün uyumadık arkadaşlar, yeminler olsun dövüşmek için... Çünkü bizim öyle ufak değil hesabımız. Hükümet olalım diye çalışmıyoruz, belediye başkanı olalım diye çalışmıyoruz. Bu zulüm saltanatı, aşağılık düzen paramparça olsun. Bir daha ezilenin, emekçinin, içinin alın teri üzerinden servet biriktirilemesin, bir daha bir çocuk ağlamasın, bir daha birisi 'ben açım' demesin, bir daha birisi yoksulluktan kıvranmasın diye biz çalışıyoruz"

"ALİ FAİK, TAHİR ÇETİN, DEVRİMCİLERE ÖNCÜ OLDULAR"

"Örgütlenme dışında siyaset yalandır. Toplumsal örgütlenme yoksa siyasetin söylediği en sağından en soluna kadar söylediği yalandır. Gecesini gündüzüne katarak, çocuklarından vaktini çalarak, cebindeki paradan mücadeleye katarak koşan yurt evlatları yoksa devrim bir hayaldir. İşte Ali Faik, Tahir Çetin, devrimcilere öncü oldular. Ezilenlerin, emekçilerin, işçilerin kurtuluşu için öncü oldular, hepimize gösterdiler. Ali Faik 2002’den beri yetim bir çocuktu. Ama kalktı 23’ünde ‘Babam için!’ dedi ve babası için dövüştü. Ve ondan korktular. Çünkü Ali Faik'in babası gibi bu ülkede on binlerce baba ve on binlerce Ali Faik var."

 

[old_news_related_template title="Haklarını aramak için Ankara'ya giden maden işçileri trafik kazası kurbanı" desc="Manisa’nın Soma ilçesinden kıdem, ihbar tazminatları ve ücret alacakları için gittikleri Ankara'ya girişleri engellenen maden işçilerinden acı haber... Dönüş yolunda kaza geçiren madencilerden Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İlter hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/09/iecrop/maden_16_9_1625808693.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/haklarini-aramak-icin-ankaraya-giden-maden-iscileri-trafik-kazasi-kurbani-6529286/"]

[old_news_related_template title="Somalı madencilerden iktidara çağrı: Hakkımızı verin" desc="15 yıldır tazminatları için mücadele eden ve haklarını alabilmek için çıktıları yolda Ankara’ya girişleri polis tarafından engellenen Somalı madencilerin bekleyişleri devam ediyor. Tazminat mağduru madenciler, Ankara girişindeki bekleyişlerinin ikinci gününde AKP iktidarına çağrıda bulunarak, “Gerçekten adalet varsa, devlet büyüklerimiz bu adaleti yerine getirsinler. Onlar yatakta yastıkta yatarken, bizim burada yastığımız baret. Baretin ve taşın üstünde yatıyoruz. Hakkımızı verin, yoksa yolumuzdan dönmeyeceğiz” diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/06/iecrop/madenciler-foto-sozcu_16_9_1625568070.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/somali-madencilerden-iktidara-cagri-hakkimizi-verin-6524346/"]