İstanbul Maltepe'de, aşı karşıtlarının 'Büyük Uyanış' adını verdikleri aşı karşıtı miting, kaymakamlığın izin vermemesi ancak valilikten izin çıkmasının ardından bugün düzenlendi. Maltepe Etkinlik Alanı'nda söz konusu miting için aşı karşıtları bir araya geldi.

KAYMAKAMLIK 'OLUMSUZ ETKİLİYOR' DEDİ, VALİLİK İZİN VERDİ

Maltepe Kaymakamlığı'ndan yapılan ilk açıklamada, mitingin düzenlenmesine tepki gösterilmesi üzerine, etkinliğe izin verilmediği açıklanmış ancak daha sonrasında İstanbul Valiliği’nden etkinliğe izin çıkmıştı.

Maltepe Kaymakamlığı ilk açıklamasında Anadolu Birliği Partisi tarafından 23 Ağustos tarihinde başvuru yapıldığını belirtmiş ancak toplu yapılacak etkinliklerin Covid-19 bulaş riskini artıracağı ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirilerek izin verilmediğini açıklamıştı. Ancak bir süre sonra İstanbul Valiliği'nin, aşı karşıtı mitingi "kurallara riayet edilmesi kaydıyla" uygun gördüğü ortaya çıktı.



MİTİNGİN ÇAĞRI BAŞLIĞI DEĞİŞTİ

Etkinliği düzenleyen Anadolu Birliği Partisi’nin İstanbul Valiliği’ne başvurusunda, mitingin çağrı başlığını “Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor" şeklinde değiştirdiği görüldü.

ÇOK SAYIDA KİŞİ MASKE TAKMADI

Türkiye’nin her yerinden otobüs kaldırıldığı belirtilen aşı karşıtı miting, Anadolu Birliği Partisi öncülüğünde "Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor" çağrısıyla yapıldı. Maltepe Etkinlik Alanı toplanan çok sayıda kişinin maske takmadığı ve sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

MASKE TAKMAYANLAR İLE POLİS ARASINDA TARTIŞMA

Aşı karşıtları arasında maske takmayanlar ile polis arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Polis, maske takmayanlara maske verdi. Ancak aşı karşıtı kimi vatandaşlar, alana giriş kapısında taktıkları maskeleri, alana giriş yaptıktan kısa bir süre sonra tekrar çıkardı.



Bir vatandaş ise, etkinlik alanına maskesi kafasında girince polisin uyarısıyla karşılaştı. Maskesini takıp içeri girdikten sonra, maskeyi yere fırlattığı görüldü.

"HESAP SORACAĞIZ"

Mitingte ‘Aşıya karşı direneceğiz', 'Milleti satanı biz de satarız', 'Oy moy yok', ‘Küreselcilere teslim olmayacağız’, ‘İnsanlık için el ele’, ‘Salgın değil, biyolojik savaş’, ‘Yalana teslim olma’, ‘Aşıya değil faşizme karşıyız’, ‘Aşı karşıtları değil kuvayi milliye’, ’Bilim Kurulu değil politbüro’, ‘Gerçek doktorlar baş tacımız, şarlatanlardan hesap soracağız’ slogan, pankart ve dövizleri kullanıldı.

ETKİNLİĞİNE İZİN ÇIKMAYAN PLATFORM DA ALANDA

Etkinliğe Plandemi Büyük Buluşma Platformu ve Op. Dr. Bilgehan Bilge de katıldı. Platform, daha önce de İstanbul Maltepe’de aşı karşıtı mitingler düzenlemek istemiş ancak valilik ve kaymakamlıktan izin alamamıştı. Bunun üzerine Üsküdar’da bir işletmede aşı karşıtı etkinlik düzenlemişti. Burada Op. Dr. Bilgehan Bilge’nin yaptığı konuşmada, “Asla ve kat'a aşı olmayın. Uçaklara bindirmesinler, alışveriş merkezlerine sokmasınlar. Yemin ediyorum, vallahi de billahi de tillahi de en geç bir sene sonra bu kararlarından vazgeçecekler. Aşı olanlardan özür dileyecekler. Bakın bu bir slogan veya şaka değil, yargılanacaklar" sözleri tepki çekmiş, İstanbul Tabip Odası tarafından söz konusu doktora soruşturma başlatmıştı.

BİLGEHAN BİLGE: DOKTORLAR YARGILANACAK

Bilgehan Bilge, yaptığı aşı karşıtı konuşmada, doktorların ve özellikle Prof. Dr. Uğur Şahin'in yargılanacağını söyleyerek, corona virüsünün emperyalistlerin oyunu olduğunu iddia etti. Bilge, "Bu aşı manyaklığı. Corona bir hastalık ama aşı manyaklığı hastalığı" ifadelerini kullenirken, aşı karşıtları da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı işaret ederek, 'Fahrettin istifa' şeklinde slogan attı.

BORA GENCER: HEPİNİZDEN ÖNCE GELDİM ÇADIR KURDUM

Mitingte daha sonra sanatçı Bora Gencer bir konuşma yaptı. Gencer, “Hepinizden önce geldim çadır kurdum buraya. Hep birlikte 10 kez ‘Türkiye’ diye bağıralım. Bu çok önemli çünkü biz, Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bahşettiği bu vatanın evlatlarıyız. Burada bir salgın var doğru, sizin salgınınız, özgürlüğün salgınlığı, adaletin salgınlığı" dedi.

"AŞI OLMAMAK ÜZERE E-NABIZ'DAN RANDEVU ALIN, SİSTEMİ KİLİTLEYİN"

Mitingte konuşma yapan bir kişi ise “E-Nabız’da sistemi kilitleme” çağrısında bulundu. Konuşmacı, "Aşı olmamak üzere E-Nabız sitesi üzerinden randevu alarak kilitleyelim sistemi. Herkes randevu alarak PCR testi yaptırmak üzere randevu alarak sistemi kilitleyim. Bu kadar insanın hepsinin PCR testinin yapılması mümkün değil" dedi.

[old_news_related_template title="Aşı karşıtı antrenör, corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti" desc="Sakarya'da sosyal medya hesabından aşı karşıtı paylaşım yapan ve bir süre sonra corona virüsüne yakalanan kaleci antrenörü Hüsnü Mutlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/31/iecrop/resimid_186380801_18638080_16_9_1630423838.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/asi-karsiti-antrenor-corona-virusu-nedeniyle-hayatini-kaybetti-6623684/"]

[old_news_related_template title="Aşı karşıtı imam açığa alındı" desc="Denizli'nin Çameli ilçesinde vatandaşlara haram olduğunu iddia ederek aşı yaptırmamaları için çağrı yaptığı öne sürülen imam, açığa alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/28/iecrop/resimid_186060761_18606076_16_9_1630152189.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/asi-karsiti-imam-aciga-alindi-6618608/"]