Ankara Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü başlığıyla iki farklı tanıtım filmi yayınladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seslendirdiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü videosunda, Yavaş'ın şu ifadeleri yer aldı:

* Ayağınıza takılan ayrımcılığın, ayağınıza takılan cinsiyetçiliğin, ayağınıza takılan şiddetin farkındayız.

* Baktığınız hedefe, gösterdiğiniz kararlılığa, sahip olduğunuz güce güç katmak için buradayız.

* Mücadelenizin yanındayız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu olsun.

İkinci videoda ise Yavaş, şu mesajları verdi:

* Hiçbir kadının korunma ihtiyacı duymadığı bir kent için çalışıyor, eşit ve adil yarınlara sizlerle el ele ulaşabileceğimize inanıyoruz.

* Kadınların varlığının, haklarının ve değerinin hatırlanması için tek bir güne ihtiyacımız yok. 365 gün, iyi ki varsınız.

* 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

[old_news_related_template title="Devlet Bahçeli: Bunun bir tertip mi yoksa gerçek mi olduğu araştırılması hayati bir zorunluluktur" desc="MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '92 yaşındaki bir hanımefendinin ırzına ve hayat hakkına musallat olan canavarın gözaltına alındığı esnada, kameralara yansıyan bileğindeki üç hilal dövmesi ise dikkat çekmiştir. Bunun bir tertip mi yoksa gerçek mi olduğu bütün yönleriyle araştırılması hayati bir zorunluluktur' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/07/iecrop/bahceli-depo-1_16_9_1615140094.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/devlet-bahceli-bunun-bir-tertip-mi-yoksa-gercek-mi-oldugu-arastirilmasi-hayati-bir-zorunluluktur-6301111/"]

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına yönelik her türlü fiziki ve ruhsal şiddeti en sert şekilde kınıyorum" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sevgileri, emekleri ve fedakârlıkları ile insanlığın umudu olan tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/07/iecrop/erdogan-depo-1_16_9_1615138503.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cumhurbaskani-erdogan-kadina-yonelik-her-turlu-fiziki-ve-ruhsal-siddeti-en-sert-sekilde-kiniyorum-6301074/"]