Şanlıurfa Konuklu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Merve Akpınar'ın hentbola olan sevgisi ve azmi kamuoyunda büyük takdir toplamıştı. Cinsiyeti nedeniyle gönül verdiği hentbol sporundan vazgeçirilmeye çalışılan Akpınar, eleştirilere rağmen yılmayarak ön yargıları azmiyle yıkmayı başardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Merve Akpınar'ın azim ve başarısından etkilenerek, Akpınar gibi sporcu çocuklara destek vermek için harekete geçti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yavaş, Şanlıurfa Güneşin Çocukları Gençlik ve Spor Kulübü'nün kuruluş çalışmalarına hazırlandıklarını duyurdu.

"GÜCÜ VE İNANCI TÜM KADINLARA SES, YOLLARINA UMUT OLACAK"

Yavaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

* Merve'nin azim ve başarısının ilhamıyla EGO Spor Kulübümüze kardeş olacak Şanlıurfa Güneşin Çocukları Gençlik ve Spor Kulübünün kuruluşuna hazırlanıyoruz. İnanıyoruz ki Merve Akpınar'ın gücü ve inancı tüm kadınlara ses, yollarına umut olacak.



[old_news_related_template title="Tüm Türkiye'nin konuştuğu isim Merve Akpınar... 'Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim'" desc="Şanlıurfa'da yaşayan 13 yaşındaki Merve Akpınar'ın sözleri sosyal medyada yankı buldu. Onu dışlayarak gönül verdiği hentbol sporunu yapamayacağını söylediler. O ise öryargılı eleştirileri kabul etmedi ve azmiyle başarı hikayesini yazdı. Federasyon ve büyük kulüplerden Merve'ye destek yağdı. 13 yaşındaki Akpınar, 'Ben kendi köyümün kız çocuklarının kaderini değiştireceğim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/06/iecrop/farkli_16_9_1625554429.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/diger-sporlar/tum-turkiyenin-konustugu-isim-merve-akpinar-koyumdeki-kiz-cocuklarinin-kaderini-degistirecegim-6523826/"]