Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, öğrencilerin barınma sorunuyla ilgili sosyal medyadan açıklamada bulundu.

“Yarınlarımızı bilimin ışığıyla aydınlatacak olan kıymetli evlatlarım” diyerek gençlere seslenen Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin barınma sıkıntısı çeken öğrenciler için başlatılan geçici konaklama imkanlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Şu ana kadar geçici konaklama için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne binin üzerinde başvuru geldiğini ve gelmeye devam ettiğini belirten Yavaş, “Şefkat Evlerimize, kiraladığımız yurt ve otele öğrencilerimizi yerleştirmeye başladık. Sizler hür fikirlerinizle geleceği inşa ederken daima yanınızda olacağım” açıklamasında bulundu.

Ankara’da geçici bir süre hasta refakatçisi veya hasta olarak bulunmak zorunda olan ancak barınacak yeri ve maddi imkanı olmayan yardıma muhtaç kişi ve ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuş yatılı hizmet kuruluşları olan Şefkat Evleri, eğitim-öğretim hayatının başlamasıyla kalacak yer sıkıntısı çeken öğrencilere de açıldı.

[old_news_related_template title="Erdoğan, New York'taki lüks yurt inşaatını yakından takip ediyor" desc="Türkiye'de öğrenciler barınacak yurt bulamazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın en pahalı konut stokunun bulunduğu New York Manhattan'da dünyanın en lüks öğrenci yurdunu yapan TÜRKEN yöneticileriyle bir araya geldi. Erdoğan, 'Projeyi yakinen takip ediyorum. Yakında bitecek' dedi. Türkiye'deki öğrencileri kıskandıracak New York'taki yurt bağış tartışmalarıyla gündeme gelmişti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/21/iecrop/ana-foto_16_9_1632223987.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erdogan-new-yorktaki-luks-yurt-insaatini-yakindan-takip-ediyor-6661591/"]