Dün Hisarönü Mahallesi’nde başlayan yangın rüzgarın sürekli yön değiştirmesiyle geniş boyutlara ulaştı. Mahallenin merkezine ulaşmasına çok az bir mesafenin kaldığı yangında söndürme çalışması yapanlar da canlarını kurtarmak için çalışmayı bırakmak zorunda kaldı.

VATANDAŞLAR ARASINDA PANİK YAŞANIYOR

Söndürme çalışmalarının devam ettiği Hisarönü'nde iki günden bu yana bölgede havadan söndürme çalışmalarının etkili olmayışı, rüzgarın da yön değiştirmesiyle birlikte Marmaris Datça karayolunun iki yanı birden yanmaya başladı.

Hisarönü Mahallesi’ni iki yandan alevler yutmaya başladı. Aniden alevleri çevresinde hisseden yangın söndürme ekipleri ve vatandaşlarda büyük panik yaşandı. Araç bulabilen araçlarla, bulamayanlar ise bölgeden koşarak uzaklaşmaya çalıştı.



SAHİL GÜVENİK VE TEKNELERDEN YARDIM İSTENDİ

Yangının anayola da inmesi nedeniyle araçlarla bölgeden kurtulmaya çalışan vatandaşlardan ayrı olarak bölgede mahsur kalanlar ise Hisarönü Körfezi’ne doğru yöneldi. Sahil Güvenlik ve özel teknelerden tahliye için yardım istendi.

Hisarönü Mahallesini saran alevler arasında kalan yerleşim yerlerinde insanlar canlarını kurtarmak için adeta zamanla yarıştı. İneğini kurtarmaya çalışandan, kıymetli eşyasını almaya çalışanlara kadar herkes koşar adımlarla alevlerden uzaklaştı.

MARMARİS BELEDİYESİ: KORKMAYIN ÇOCUKLAR

Marmaris Belediyesi, "Çocuklarımız Hisarönü'nden tahliye ediliyor. Korkmayın çocuklar, bu yangın son bulacak. Yaralarımızı hep birlikte, dayanışmayla saracağız" açıklamasında bulunarak tahliye anından görüntüler paylaştı.



OGM: 7 HELİKOPTER, 140 ARAZÖZ MÜDAHALE EDİYOR

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Marmaris Hisarönü’nde 7 Helikopter 140 Arazöz ile orman yangınlarına müdahale ediyoruz. Anlık olarak tüm ekiplerimizi takip ederek gerekli koordinasyonu sağlıyoruz. Devam eden tüm yangınlarda ekiplerimiz görevi başında mücadelesini sürdürüyor" denildi.

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI: HAVADAN DESTEK ŞART, ÇIĞLIKLARI DUYUN ARTIK

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise, "Hisarönü yanıyor! Alevler yerleşim yerlerine kadar geldi, evler tahliye ediliyor. Acil havadan destek şart! Çığlıkları duyun artık!" diyerek yetkililere seslendi.

"BİR MAHALLEMİZ DAHA KÜL OLDU"

Oktay, saat 22:23'te yaptığı paylaşımda "Hisarönü mahallemiz alevlere teslim oldu. Günlerdir söndürme uçağı gerek diyen çığlıklarımız duyulmayınca bir mahallemiz daha kül oldu. Çok üzgünüz" dedi.

Marmaris Belediyesi tarafından yapılan paylaşımda ise "Delikyol'da vatandaşlar elleriyle yangını söndürmeye çalışıyor" denildi.


BELEDİYE BAŞKANINDAN 'TRAFİĞE ÇIKMAYIN' ÇAĞRISI

Marmaris ilçesinde 5 gündür devam eden orman yangınları için kendisine bağlı saha ekiplerin koordinasyonunu sağlayan Belediye Başkanı Mehmet Oktay, daha çok hava desteği isteyerek vatandaşları trafiğe çıkmamaları, görevlilere işini rahatlamaları çağrısında bulundu.

İlçenin 23 kilometre kırsalında bulunan Hisarönü Mahallesi'nde çalışmaları yöneten Başkan Oktay, şunları söyledi:

* Dört gündür Marmaris ve ülke olarak ciğerlerimiz yanmakta ve yangınlar devam ediyor hala kontrol altına alınmadı. Kırsal Hisarönü, Turunç, Bayır, Turgut ve Marmaris ilçe merkezi Armutalan ile Beldibi'nde yangın devam ediyor.

* İlk günden itibaren yetkililerden hava desteği sağlayın çağrısı yaptım. Bulunduğumuz coğrafya karadan müdahaleye izin vermiyor. Tüm ekibimizle kendi doğamızı ve çevremizi korumak için uyumadan sahada görevimize devam ediyoruz. Yardımlarla ilgili herkese teşekkür ederim.

* Marmarisliler dayanışmanın çok güzel örneklerini gösterdi. Kontrolsüz yardım yapılmasın. Gıda, yiyecek ve içecek ihtiyacımız yok. Kurumlarla iletişime geçmeden lütfen gıda ve içecek göndermeyin. Kendi şahsi ve belediye resmi sosyal medya hesaplarımızda duyuru yapıyoruz.

* Vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmasınlar. Yangınla mücadele eden ekiplere yol vermek ve daha hızlı işlerini yapması için trafiğin açık tutulması gerekiyor. Halkımız daha duyarlı olursa verilen mücadele daha anlamlı ve gecikmeden olacaktır.

Başkan Oktay, dört gün içinde Milli Parklar tarafından koruma altında olan yaklaşık 11 bin hektar ormanın yandığını da söyledi.

[old_news_related_template title="Muğla’da iki ayrı yangın daha" desc="Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Çınaraltıkesimi ile Köyceğiz’in Çandır Mahallesi'nde orman yangını başladı. Sabah saatlerinde Kavaklıdere ilçesinde başlayan orman yangınına ise müdahale ediliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/02/iecrop/mugla-yeni-yangin-foto-sozcu_16_9_1627912144.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/muglada-2-ayri-yangin-daha-6570575/"]