Cumhuriyetin 98’inci yılı Muğla’nın Marmaris ilçesinde büyük coşkuyla kutlandı. Sabahın erken saatlerinde başlayan kutlamalarda Marmaris Belediyesince oluşturulan müzikli ve marşlı kortej gün boyu Marmaris sokaklarında dolaştı. Akşam ise binlerce kişinin katıldığı fener alayı düzenlendi.

Muğla genelinde olduğu gibi özellikle Marmaris ilçesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına büyük sahne oldu. Sabah kutlamaları kara ve deniz taşıtlarıyla yüzlerce kişinin katılımıyla korna sesleri eşliğinde kutlandı. Marmaris Belediyesi’nce oluşturulan kutlama kortejindeki onlarca otomobil ve motosikletler ilçenin dört bir yanında kutlama yaptı.



DİKKAT ÇEKEN KALABALIK

Marmaris’in kurulduğu tarihten bu yana en kalabalık fener alaylarından ve kutlama törenlerinden biri gerçekleşti. Atatürk Caddesi’ndeki motosiklet, araç ve insan konvoyu kilometreleri kapsadı. Metrelerce Türk Bayrakları altındaki vatandaşlar ilçe sokaklarında şov yaptı. Kutlamalar, Atatürk heykeli önünde çeşitli konuşma ve etkinliklerle devam etti.

[old_news_related_template title="Cumhuriyet’in 98'inci yılı başkentte coşkuyla kutlandı" desc="Ankara Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı başkentin dört bir yanında büyük bir coşkuyla kutladı. Devlet erkanı ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Yaşımız hep genç, başımız daima dik. Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarına Cumhuriyet’in Ankara’sından selam olsun” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/29/iecrop/ankara-sha-1_16_9_1635522062.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cumhuriyetin-98inci-yili-baskentte-coskuyla-kutlandi-6737262/"]