Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren ve yaklaşık iki hafta önce ameliyat olan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Sözcü'nün sorularını telefonda yanıtladı. Ameliyat olduktan sonra İstanbul’daki evinde dinlendiğini belirten Ağar, şunları söyledi:

"Yeni ameliyat olup hastaneden çıktım, İstanbul’da evimdeyim. Benim Bodrum’da ne işim var. Hastaneden yeni çıktım evdeyim. Ben bu olaylar başladığı anda Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ayrılmak istediğimi ifade ettim. Onlar belki bu hastalık dolayısıyla bir jest yaptılar bana.

Bugüne kadar bekletmişlerdi. Ama konular çıktığı anda herkes rahatlasın diye bir dilekçe vermiştim, kapatsınlar diye konuyu. Yani ayrılmak istediğimi 10-15 gün evvel önce beyan etmiştim ben. Ne yaptılar bilmiyorum. İşin doğrusu ilgilenecek vaktim de zamanım da yok."

YALIKAVAK MARİNA'DAN AÇIKLAMA

Marinadan yapılan yazılı açıklamada, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ağar'ın 17 Mayıs itibariyle görevinden ayrılma isteğini yazılı olarak bildirdiği ve Ağar'ın sağlık sorunları nedeniyle gerekli işlemlerin yapılmasının ertelendiği kaydedildi.

Açıklamada "Bu vesileyle Mehmet Ağar'ın şirketimizdeki görevinin sona erdiği bilgisini kamuoyuyla paylaşır, bu zamana kadar verdiği katkı ve hizmetler için kendisine teşekkür ederiz" denildi.

SÜLEYMAN SOYLU ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları sonrası bir TV kanalındaki programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmet Ağar'a çağrıda bulunarak "Sayın Ağar'ın marinada görev alması doğru mu? 48 saat içinde ben olsam ayrılırım. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum" demişti.

[old_news_related_template title="Mehmet Ağar Sözcü TV'ye konuştu" desc="Suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen Mehmet Ağar, Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/14/iecrop/agar-iha-1_16_9_1621004866.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/mehmet-agar-sozcu-tv-canli-yayininda-6428923/"]

[old_news_related_template title="CHP'den Süleyman Soylu'ya Mehmet Ağar soruları: Bakanlıktaki yeni görevi nedir?" desc="CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, Mehmet Ağar'ın SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamalara ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sorular yöneltti. Öztrak, 'Ağar’ın bakanlığınızdaki yeni görevi nedir? Yetkisi nedir? Devlet krizi dediğimiz tam da budur' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/12/iecrop/oztrak_16_9_1620835898.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/chpden-suleyman-soyluya-mehmet-agar-sorulari-bakanliktaki-yeni-gorevi-nedir-6427842/"]