Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize Genişletilmiş İl Danışma toplantısında yaptığı konuşmada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslenerek, şunları söyledi:

* ‘Zulüm, 1453'te başladı' diye duvarları yazanları Meral hanım nasıl savunuyorsun? Nasıl onlarla beraber aynı yola giriyorsun?

* Bizans olayını bu şekle dönüştüren ve ‘Zulüm 1453'te başladı' ifadesini kullananlarla beraber nasıl oluyorsun?

* Dolmabahçe Sarayı'nıni makam olarak kullandığım yerde, tam karşı duvarına ‘Zulüm 1453'te başladı' diye yazan Gezicilerdi. Meral Hanım, işte sen bu Gezicilerle berabersin. Yolun açık olsun.

"MİLLETİ BÖLME TAKTİKLERİN TUTMUYOR"

Akşener, Erdoğan’a yanıtı Filenin Sultanları’nın üçüncülük maçını takip etmek için geldiği Sırbistan’ın başkenti Belgrad’dan verdi.

Kamera karşısına geçen Akşener, şunları söyledi:

* Sayın Erdoğan, sana Filenin Sultanları’na destek olmak için geldiğim Belgrad’dan sesleniyorum. Duydum ki yokluğumu fırsat bilip bana sallamışsın. İftirada bulunmuşsun.

* Bak sayın Erdoğan! Kendini bu aziz millete ait hisseden hiç kimse, kutlu fethi sehven bile olsa işgal olarak tanımlayamaz. ‘Zulüm 1453’te başladı’ diyemez, demeye de dili varmaz. Aynı senin bakanlığının yaptığı gibi, şayet derse de benimle yol yürümeye devam edemez.

* En iyi sen biliyorsun ki ben bu milletin evladıyım. Sadece ama sadece milletimle beraberim. Ben asil milletimizle beraber yürüdüğüm sürece yolum da bahtım da açık olsun inşallah!

* Artık bu kutuplaştırma ve milleti bölme taktiklerin tutmuyor. Biz milletimizle el ele vererek birlik ve beraberliğe, iyilik ve kardeşliğe olan yürüyüşümüze ilk günkü inançla devam ediyoruz. Sen buna engel olamayacaksın. Nefesini hiç boşuna yorma.

[old_news_related_template title="Erdoğan: Meral Hanım yolun açık olsun" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz 30 Ağustos törenlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet Han'a benzetmesi ile ilgili olarak, “Biz İstanbul’da şunu görmedik mi? ‘Zulüm 1453’de başladı’ diye yazanlarla Meral hanım nasıl oluyorsun? Nasıl onlarla beraber aynı yola giriyorsun. Dolmabahçe Sarayı’nın makam olarak kullandığım yerde tam karşı duvarına ‘Zulüm 1453’te başladı’ diye yazan Geziciler, Meral hanım işte sen bu geziciler ile berabersin yolun açık olsun” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/04/iecrop/erdgna_16_9_1630774333.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erdogan-meral-hanim-yolun-acik-olsun-6631195/"]

[old_news_related_template title="Meral Akşener'e 'Nasıl onlarla aynı yola girersin?' diye seslenen Erdoğan'a ilk yanıt tribünden geldi" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti lideri Akşener'e ''Zulüm, 1453’te başladı’ diye duvarları yazanları Meral hanım nasıl savunuyorsun? Nasıl onlarla beraber aynı yola giriyorsun?' diye seslendi. Erdoğan'a ilk yanıt, Akşener'in danışmanı Murat İde'den geldi. Akşener'in A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın üçüncülük maçını takip ettiği tribünden Gençlik Marşı'na eşlik ettiği görüntüyü paylaşan İde, 'Emin misiniz? Bakın Meral Akşener nerede ve kiminle” notunu düştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/04/iecrop/aksener-dha-1_16_9_1630774137.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/meral-aksenere-nasil-onlarla-ayni-yola-girersin-diye-seslenen-erdogana-ilk-yanit-tribunden-geldi-6631214/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan uzun saçlı çocuğa: Ulan oğlum bu ne hal? Geç şuraya" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Rize’deki açılış töreninde kurdele kesme merasimi sırasında yanındaki çocuklarla kurduğu iletişim sosyal medyada gündem oldu. Erdoğan önce, “Tayyip dede” diyerek söze başlayan ve kendisine bir şeyler anlatan çocuğa, “Tamam be, tamam ulan” sözleriyle karşılık verdi. Ardından aynı çocuğu, kurdeleyi erken kestiği için başına vurarak uyardı. Erdoğan, sonrasında ise yanına gelen bir başka çocuğa, “Ulan oğlum ne bu hal? Geç şuraya!” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/04/iecrop/erd_16_9_1630765799.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erdogandan-uzun-sacli-cocuga-ulan-oglum-bu-ne-hal-gec-suraya-6630881/"]