Edinilen bilgiye göre başkanlık makamının da yer aldığı ve Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve taş bina olarak da bilinen ana hizmet binasında saat 17.30 sıralarında kısa süreli bir patlamanın ardından etrafı dumanlar sardı.

Patlama ile birlikte eski meclis salonunda yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekiplerinin kısa süren çalışması sonucu yangın büyümeden kontrol altına alındı. Çevrede toplanan vatandaşlar ise meraklı gözlerle çalışmaları izledi.



MOLOTOF KOKTEYLİ KUŞKUSU

Olay yerinde bulunan görgü tanıklarından Mevlüt Yıldırım, “Bir anda basınçlı patlama sesi duyduk. İçeriden dışarıya doğru alevlerin yükseldiğini gördük” dedi.

İtfaiye görevlilerince yapılan ilk incelemede ise salonun caddeye bakan penceresinden cam kırılarak içeriye molotof kokteyli atıldığı belirlendi. Bunun üzerine bölgeye gelen olay yeri inceleme ekipleri çevrede ve yangın alanında deliller toplandı.



ZARARA YOL AÇTI

Yangın sonucunda eski meclis salonunda yer alan çok sayıda koltuğun yandığı belirlendi. Yangın ile ilgili incelemenin sürdürüldüğü ifade edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Öte yandan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Şahne olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Gazetecilerin kundaklama şüphesi olduğu yönündeki sorunu yanıtlayan Müdür Şahne, olaya geniş çaplı araştırma ve incelemenin sürdüğünü söyledi. Müdür Şahne, şu anda herhangi bir kişinin gözaltında olmadığını incelemenin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Mersin Büyükşehir Belediyemizin ana hizmet binası olan taş bina’da bugün saat 17:09 sıralarında menfur bir saldırı gerçekleşmiştir. Hizmet binamızın zemin katında bulunan Encümen Salonu’na kimliği henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişilerce yanıcı ve patlayıcı madde atılmıştır. Atılan maddenin alev alması sonucunda çıkan yangın, personellerimiz tarafından büyümeden söndürülmüştür. Olayla ilgili inceleme ve soruşturma, emniyet güçleri tarafından çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İŞTEN ÇIKAN KİŞİ YANGIN ÇIKARMIŞ

Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında çıkan yangınla ilgili iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Valilik açıklamasında gözaltına alınanlardan K.D.B isimli kişinin itfaiyede çalıştığını işten çıkartılınca da yangın olayını gerçekleştirdiğini ifade ettiği belirtildi.

Mersin Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "İlimiz Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında bugün çıkan küçük çaplı yangınla ilgili olarak iki kişi gözaltına alınmış olup K.D.B isimli şahıs Büyükşehir Belediye itfaiyesinde çalıştığını ancak işten çıkarıldığını bundan dolayı eylemi gerçekleştirdiğini beyan etmiş olup konu ile ilgili tahkikat sürdürülmektedir; Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

[old_news_related_template title="Mersin’de aşı skandalı: 24 doz kayıp" desc="Mersin Toros Devlet Hastanesi’ne sağlık personeli için gönderilen ilk parti Covid-19 aşılarının yapılan sayım sonucunda 24'ünün kayıp olduğu ortaya çıktı. Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nce kayıp aşılarla ilgili soruşturma açıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/01/iecrop/asi-foto-depo_16_9_1612187871.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/mersinde-asi-skandali-24-doz-kayip-6238656/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Mersin’de korkunç kaza: 5 ölü, 1 ağır yaralı" desc="Mersin’in Tarsus ilçesi TEM otoyolunda direksiyon hakimiyetini kaybeden kamyonun karşı şeride geçerek çarptığı özel araçta bulunan aynı aileden 5 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişi ise ağır yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/19/iecrop/mersin-sozcu-1_16_9_1611074023.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-mersinde-korkunc-kaza-5-olu-1-agir-yarali-6218652/"]