Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Karaman hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz ile Eskişehir çevreleri ve Ankara’nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

image small

İstanbul, İzmir, Kırklareli, Adana, Antalya'da sağanak yağış, Çanakkale, Manisa, Isparta, Kocaeli'de kuvvetli yağış bekleniyor.

image small

Rüzgarın güney ve batı yönlerden orta kuvvette; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

image small

YAĞIŞLAR ÇARŞAMBA'YA KADAR SÜRECEK

Öte yandan MGM'nin haftalık hava tahmin raporuna göre Çarşamba gününe kadar yurt genelinde yağış bekleniyor.

MGM'nin haftalık tahmin raporunda, "Hava sıcaklıklarının; batı bölgelerde mevsim normalleri civarında doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği, Salı gününden itibaren batıdan başlayarak azalacağı, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altına düşeceği tahmin ediliyor" denildi.

[old_news_related_template title="Iğdır'da 15 dakikalık sağanak ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi" desc="Iğdır'da yaklaşık 15 dakika etkili olan dolu ve sağanak kent merkezini göle çevirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/25/iecrop/igdir-dha-1_16_9_1621951736.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/igdirda-15-dakikalik-saganak-ve-dolu-hayati-olumsuz-etkiledi-6450226/"]