Sabahın erken saatlerinde İspanya’dan gelen uçağın müdahaleye başladığını kaydeden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat “Diğer günlere nazaran daha huzurluyum çünkü İspanya'dan gelen uçak sabahın ilk ışıkları ile müdahaleye başladı. Şu anda Türkevleri Mahallesi'ndeyim evler yandı burada maalesef. Yangın tehlikesi yüksek bölgelerde sürüyor ancak burada kontrol altına alınmış durumda. Milas'taki yangın termik santral bölgesinde kontrol altında ancak risk sürüyor. Yangın akşam termik santralin duvarlarına kadar dayandı ve kontrol altına alındı. Ancak yüksek yerlerde yangın hala sürüyor” dedi.



DUMAN GÖRDÜĞÜMÜZ HER YERE MÜDAHALE EDİYORUZ

Delek'in "Termik santral bölgesinde yeniden yangın çıkma ihtimali var mı?" şeklindeki sorusunu da Tokat, şu sözlerle yanıtladı:

“Siteler bölgesi dün yandı biliyorsunuz ancak bu sabah yine orada yangın çıktı. Bu kadar geniş bir alanda soğutma çalışmaları yapmamıza imkan yok, rüzgar her an yön değiştirebilir ve termik santral hala risk altında. O yüzden duman ve ateş gördüğümüz her yere direk müdahale ediyoruz. Takviye ekipler, termik santral çevresinde konuşlanmış durumda. Teyakkuzdayız."

TERMİK SANTRAL ÇEVRESİNDE EKİPLER KONUŞLANDIRILDI

Bölgenin termik santral olan alanın itfaiye ekiplerinin girişlerine müsait bir zeminde olduğunun bilgisini de veren Tokat, "Şu anda çevre illerden gelen ekipler termik santral çevresinde, geniş güvenlik önlemleri de alınmış durumda. Genel bir hasar tespit çalışması yapılamadı, yangın da sürdüğü için tam anlamıyla bir çalışma yapılabilmiş değil" diye konuştu.

MÜDAHALEYİ 4 GÜN ÖNCE YAPSAYDIK, MİLASIM BÖYLE TALAN OLMAYACAKTI

Siteler bölgesinde yol dün gece yangın sebebiyle kapatılınca CHP'li yetkililerle yoğun bir duman altında kaldıklarını anlatan Tokat, "Ufak bir rahatsızlık geçirdim ancak şu an iyiyim. Biz bu müdahaleyi 4 gün önce yapsaydık, Milasım böyle talan olmayacaktı" dedi.

[old_news_related_template title="Manavgat'taki büyük yangın 8'inci gününde" desc="Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınlarında 8'inci güne girildi. Alevler, ilçenin batısındaki Demirciler Mahallesi'nde, doğusunda ise Gülendağı mevkisinde sürüyor. Gündoğmuş Çayırucu'ndaki yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, ikinci yangın ise ilçenin güneybatısında Alara Çayı'nın Alanya tarafından kuzeybatıya gelme riski taşıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/04/iecrop/resimid_184741111_18474111_16_9_1628065731.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/manavgattaki-buyuk-yangin-8inci-gununde-6573992/"]