Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangının devam ettiği Milas ilçesinin Çökertme Mahallesi'nden açıklama yaptı.

“Şu anda yangın Çökertme’nin hemen yanındaki sırtlarda, yoğun bir şekilde devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle Çökertme’ye doğru geliyor" bilgisini veren Tokat, "Acil müdahale ihtiyacı var. Yetkililerle görüştük. Buraya arazöz desteğiyle birlikte helikopterlerin hatta uçakların tekrar devreye girmesi gerektiğini ifade ettik. Helikopter geldi ama uçakları bekliyoruz" diye konuştu.



TAHLİYELER YAPILDI

"Yeni yanan yer ile eski yangın yeri birleşmiş durumda. Sırtlardan aşağı inmesi durumunda ciddi olarak Çökertme sahili zarar görecek" diyen Tokat, bölgede tahliyelerin yapıldığını bildirdi.

Tokat, "Buraya hemen müdahale şart. Havanın kararmasıyla birlikte burada müdahale imkanı kalmayacak ve Çökertme’yi kendi kaderiyle baş başa bırakmış olacağız" uyarılarında bulundu.



"ÇÖKERTME YANIYOR, UÇAK DESTEĞİ YOK"

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da "Çökertme yanıyor. Helikopter ve uçak desteği yok. Yol kapanıyor. Başkanımızın çığlığını ülkeyi yönetenler duymuyor" dedi.

"NE YAZIK Kİ ÇÖKERTME İÇİN TAHLİYE KARARI ÇIKTI"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, sosyal medya hesabından "Yangının devam ettiği diğer bir ilçemiz olan Milas’ta incelemelerde bulunduk. Ne yazık ki Çökertme için tahliye kararı çıktı. Yangın Ören yönünde ilerliyor" bilgisini paylaştı.



"NE HALE GELMİŞ GÜZELİM ÇÖKERTME"

Yangınların ulaştığı Milas ilçesinin Çökertme Mahallesi'nde vatandaşlar tahliye edilirken, köyün iç kısımlarında yangınlar devam ediyor.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, mahallenin son halini paylaştı. Önceki saatlerde yetkililere 'havadan müdahale' çağrısı yapan Tokat, “Sabahtan beri feryat ettik, hava desteği dedik, hepimiz söyledik çırpındık. Anlatamadık ya da anlaşılamadık. Gelin şimdi ziyaret edin bakalım ne hale gelmiş güzelim Çökertme” diyerek sitem etti.

KILIÇDAROĞLU, MİLAS BELEDİYE BAŞKANI'NI ARADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Milas Belediye Başkanı Tokat’ı arayarak bir görüşme gerçekleştirdi. Tokat, Kılıçdaroğlu'na şu bilgileri verdi:

* Gündüzden beri bangır bangır bağrıyoruz hava desteği olmadan bu iş olmaz diye. Gözümüzün önünde cayır cayır yanıyor.

* Çökertme yanıyor şu anda. Gökbel yanıyor. Bütün köylerimiz şu anda tehdit altında yanıyor. İtfaiye ve orman teşkilatı elinden geleni yapıyor.

* Coğrafi şartlar o kadar zor ve rüzgar o kadar şiddetli ki, uçak olmadan olmuyor. Helikopterin faydası yok. 2 tane helikopter dolaştı. Vakit geçtikten sonra geldiler.

"ATEŞİN ARASINDA KALDIK"

Tahliye sırasında ölüm tehlikesi atlattığını da belirten Tokat, "Çökertme’de ateşin arasında kaldık. Çökertme’den Ören tarafına gelen yol tıkandı. Hayvanlar, insanlar, arabalar, arazözler hepsinin hareket kabiliyeti daraldı. Arkadan yangın konvoya doğru geldi. Allah’tan yanan bir araç olmadı. Şu anda köyün içleri yanıyor. Biz gündüzden tahliye ettik" diye konuştu.



İYİ PARTİLİ VEKİL DE TEHLİKE ATLATTI: YANGIN BİZİ YUTACAKTI

Tahliye sırasında Çökertme’den karayolu kullanarak uzaklaşan İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun da alevler arasında kalmaktan son anda kurtuldu. Ergun, “Bir dakika geç kalsaydık yangın bizi yutacaktı” diyerek o anları anlattı.

"TERMİK SANTRAL İÇİN TEHLİKE YOK"

Muhammet Tokat, saat 23.40 civarında Çökertme’deki son durumu paylaştı. Tokat, şunları söyledi:

* Gerçekten Çökertme cayır cayır yanıyor. Şiddetli bir rüzgar var. Ayakta durmak bile zor.

* Yollarımız açık. Ören ve termik santral için şu an için bir tehlike görünmüyor. Zaten rüzgar da Ören ve termik santralin ters yönünde estiği için şu anda sadece Çökertme, Gökbel ve Bozalan için bir tehlike söz konusu.

* Özellikle çok değişik, spekülasyon yapılacak söylentiler ortaya atılıyor. Bunlara itibar edilmemesini rica ediyoruz.

* Bizlerden ya da resmi kurumlardan bir açıklama yapılmadan halkımızın yanlış bilgilendirilmesi doğru olmaz.

* ‘Şu kadar kişi yakalanmış, şöyle olmuş, böyle olmuş’ bunlar rivayettir. Bunlar çok doğru bilgiler değildir.

* Ören için, yollarımızın için ve termik santralimiz için bir tehlike yok ama Çökertme cayır cayır yanıyor.

MUĞLA'DA 4 YERDE YANGIN DEVAM EDİYOR

Muğla'da Marmaris, Köyceğiz, Milas, Seydikemer ilçelerinde akşam saatlerinde yangınlar kontrol altına alınamadı. Havanın kararması nedeniyle havadan müdahale kesilirken, karadan müdahaleler devam ediyor.

[old_news_related_template title="Muğla Menteşe'de orman yangını çıktı" desc="Muğla'nın Menteşe ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale başlatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/01/iecrop/mentese-dha-1_16_9_1627835745.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/mugla-mentesede-orman-yangini-cikti-6569083/"]