Muğla'nın Milas ilçesinde Çökertme Köyü, Gökbel ve Bozalan köyleri arasında yaklaşık 8 saat süren yangın havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, saat 20.30 civarında yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarına geçildiğini duyurdu.

Yaklaşık 60 arazöz, 6 helikopter, 14 su tankeri, 7 iş makinesi ile 180’e yakın orman işçisi ile 100’ün üzerinde köylünün müdahale ettiği yangına Aydın, Denizli; İzmir ve Antalya illerinden takviye sağlandı.

30 HEKTARLIK ALAN KÜLE DÖNDÜ

İlk belirlemelere göre yangının en az 30 hektarlık alanı küle çevirdiği, ölçüm çalışmalarının yarın tamamlanacağı öğrenildi.

Yangının bir bağ evinde yapılan kaynak sırasında kuru otları tutuşturması sonucu çıktığı iddia edildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.



"ELİMİZDE KALAN SON DOĞA MİRASI YERLERİMİZ"

Çökertme Koyu'ndaki restoran İşletmecisi Mahir Durmaz SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada yangının köye 1 kilometre uzaklıkta olduğunu belirterek "Yangın birden çıktı ya birisi sigara attı, ya da köylüler anız yakıyordu, burası Gökova'nın ciğerleri cennet ormanlar göz görü göre yanıyor, son iki üç yıl içerisinde burada çok arazi satışları oldu, inşallah onlarla ilgili değildir, çünkü buraları elimizden kalan son doğa mirası yerlerimiz" diye konuştu.

"SON YILLARIN EN BÜYÜK YANGINLARINDAN BİRİ"

Mazı köyünden yangına köylülerle birlikte giden turizmci Önder Akkaş “Bölgede çok etkili rüzgar var köylüler ve ormancılarla birlikte alevlerin köylere yönelmesini önlemeye çalışıyoruz özellikle doğu bölgesinde ciddi sorun var. Son yıllarda bölgedeki yangınların en büyüklerinden biri, aralarda zeytinlik olan tarım arazileri de bulunuyor, gece olmadan kontrol altına alınmaz ise büyük sıkıntı yaşanır” dedi.

[old_news_related_template title="Antalya'da yangın sezonu açıldı" desc="Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, geçen hafta sonu başlayıp, 3 gün süren poyrazda çıkan 22 yangında, 80 dekar alanın kül olduğunu belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/26/iecrop/resimid_179113041_17911304_16_9_1622013137.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/antalyada-yangin-sezonu-acildi-6451213/"]