Muğla’nın Milas ilçesi Beyciler mahallesinde dün başlayan yangın etkisini arttırarak, Bodrum'un Mazı mahallesine sıçradı. Gece boyunca etkisini sürdüren yangın, Mazı'da yerleşim yerlerini tehdit etti. Yangının iyice şiddetlenmesi ve etrafı saran dumanlar nedeniyle mahalle sakinlerinin deniz yoluyla tahliyesine başlandı.



Tam bir seferberlik ilan edilen bölgede lüks yatların botları, günübirlik gezi ve balıkçı tekneleriyle İnce Yalı mevkiinden vatandaşların güvenli bölgelere tahliyesine devam ediliyor. Mazı Mahallesi ormanlık alanında etkili olan yangın ise, rüzgarın yön değiştirmesi ile bölgedeki evlere sıçradı. Yanan bazı evleri mahalle sakinleri kendi çabalarıyla söndürmeye çalışıyor.



Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutkun ve Tayfun Yılmaz da yangın çalışmaları yerinde inceliyorlar. AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen de yangın söndürme çalışmalarına katılırken, aynı zamanda tahliyelerin gerçekleşmesine de yardımcı oluyor.



Marmaris’te 29 Temmuz günü ilk olarak Armutalan Mahallesi’nde başlayan orman yangınları yüzlerce dönüm alanı yaktı. Sabah saatlerinde alevler yeniden parlayarak Hisarönü Mahallesi’ne doğru yayıldı. Söndürme ekipleri bölgede çalışmalarını yoğunlaştırırken, evleri tehdit eden alevlere karşı vatandaşların duyarlı olması istendi.

GELİNLİĞİ İÇİN GÖZYAŞI DÖKEN MERVE: ANILARIM GİTTİ

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sürerken, vatandaşlardan bazıları botlarla denizden tahliye edildi. Köy meydanında ise korku dolu anlar yaşandı. Sağlık ekipleri dumandan etkilenenlere ve sinir krizi geçirenlere müdahale etti.

Evi yanarken sinir krizi geçiren vatandaşlardan biri Aşağı Mazı köyünde yaşayan 3 yıllık evli Merve Kuş, oldu. Yanan gelinliği için çığlık atıp ağlayan Kuş, "Bütün emeklerimiz kül oldu. Sabah akşam çalıştık. Dişimizle tırnağımızla evimizi yaptık. Daha dün evim için klima sipariş etmiştim. Kış için vişne kurutmuştum. Anılarım gitti. Her şeyim gitti" dedi.

Merve Kuş'un kayınvalidesi Seval Kuş da "Gelinimin bu evde yıllardır çalışıp biriktirdikleri var, emekleri var. Şimdi gözümüzün önünde evimiz yanıyor. Çok şükür canımıza bir şey olmadı ama bu acı tarif edilemez " diye konuştu.

Endişeli bekleyişini sürdüren köylülerden Firdevs Taş da "Dün de köyümüz alev aldı. Evimizin yakınına kadar alevler geldi. Zor söndürdüler. Dün kontrol altına alınmıştı ancak bugün daha beter bir kabusu yaşadık. Her bir noktadan başladı. Köyün dört bir yanı yanmaya başladı. Çıkışlar, girişler kapandı. Çok korkuyoruz. Bitsin istiyoruz" diye konuştu.

BEŞ SAATTE BİR TANE UÇAK GELMEDİ

Hisarönü'nden görüntüler paylaşan bir kişi şu ifadeleri kullandı: Beş saatte bir tane uçak gelmediği için helikopter de uğramadığı için yanıyor. Aşağı iniyor. Ne olur tanıdığınız insanlar varsa paylaşın. Buradan başlarsa eğer her yer yanar. Buraya uçak gelmediği sürece insanlar dumandan da ölür. 112'yi aradık. Helikoptere ulaşamıyoruz, hiçbir şey ulaşamıyoruz.

AŞAĞI MAZI YOLU SİVİL ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Milas ilçesinin Beyciler Mahallesi'ndeki yangında rüzgarla yön değiştiren alevlerin ulaştığı  Bodrum'daki Mazı Mahallesi'ne yol kenarında bir anda yükselen alevler tehlike yaratıyor. Zabıta ekipleri, bu nedenle Aşağı Mazı ile Yukarı Mazı mahalleleri arasındaki yolu, araç trafiğine kapattı.

[old_news_related_template title=" Alanya'da felaket son anda önlendi! Yakıp kaçtılar" desc="Antalya'nın Alanya ilçesi Cikcilli Mahallesi'nde orman yangını vatandaşın dikkatiyle önlendi. Büyüyüp ormanlık alana sıçramadan söndürülen yangını çıkardığı iddia edilen şüpheli iki araç için polis seferber oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/01/iecrop/alanya-yangin2-foto-iha_16_9_1627803878.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/alanyada-felaket-son-anda-onlendi-yakip-kactilar-6568274/"]

[old_news_related_template title="Milas'taki Beyciler köyü sabaha kadar yandı, köylüler kabusu yaşadı" desc="Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Beyciler köyünde başlayan yangın sabaha kadar sürdü. Üç köy tahliye edildi, dört ev yandı. Sabaha kadar uyumayan köylüler tam anlamıyla kabusu yaşadı. Gün ağarınca felaketin boyutu gözler önüne serildi, yüzlerce çam ağacı yanarak kül oldu. köylüler gözyaşlarına boğuldu. SÖZCÜ muhabiri o anları saniye saniye görüntüledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/01/iecrop/3d6114ca-fda8-4bee-b875-634c160040b9_16_9_1627801368.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/milastaki-orman-yangini-sabaha-kadar-yandi-koyluler-kabusu-yasadi-6568191/"]