İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İzmir Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında sol terör örgütleri MLKP, TKP/ML, DSİH ve PKK’ya yönelik 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Haklarında gözaltı kararı verilen 347ü MLKP, sekizi DSİH, biri TKP/ML ve sekizi PKK üyesi 51 şüpheliden 48'i gözaltına alındı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, partinin eski il başkanları Pınar Türk ile Kerim Altınmakas, iki avukat ile İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli olduğu iddia edilen dört kişinin de gözaltına alınan şüpheliler arasında olduğu öğrenildi.

MLKP terör örgütüyle irtibat ve iltisağı tespit edilen ESP Genel Merkezi, İzmir ve İstanbul il binası, İzmir Bayraklı ilçe bürosu, ETHA (Etkin Haber Ajansı) İstanbul il bürosu, BEKSAV (Bilim, Eğitim, Estetik, Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı) İstanbul il bürosunda arama yapıldı. Çok sayıda dijital materyal, yasaklı yayın, örgüte ait olduğu değerlendirilen doküman ve 50 bin TL'ye el konuldu.

Dün İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yapılan operasyonda TKP/ML'nin Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Nihat Konak gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen Konak, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (İHA-DHA)