Marmara Bölgesi’nde etkili olan ve İstanbul’da saatteki hızı 130 kilometre olarak ölçülen kuvvetli lodos trafikteki sürücülere zor anlar yaşatıyor.



KAMPANYA BAŞLATILDI

Fırtınaya rağmen motokuryelik görevlerini devam ettiren ve sipariş yetiştirmeye çalışan işçiler için sosyal medyada ‘Sipariş verme’ kampanyası başlatıldı. Söz konusu kampanyaya ünlü şirketlerden destek istendi.

Özellikle İstanbul’daki köprülerden geçiş yapan motokuryeler, fırtınanın etkisiyle daha sert bir şekilde karşılaşıyor. İETT otobüsleri ve bazı ticari araçların, araçlarını motorların yanında ilerleterek fırtınaya karşı kendilerini siper ettikleri birçok görüntü sosyal medyada gündem oldu.

"2 GÜN SİPARİŞ VERMEYİN"

Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS) sözcüsü Kubilay Çelik, “Lodos, fırtına uyarısına rağmen hiçbir taşımacılık şirketi önlem almadı. Ünlü şirketlerin çoğu hiçbir önlem almadı. İnsanın canıyla oynuyorlar. Suç işliyorsunuz” dedi. Çelik, vatandaşa ise “Lütfen 2 gün boyunca sipariş vermeyin, yemeğini kendiniz yapın” çağrısında bulundu.

SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da kampanyaya destek vererek, "İstanbul'da çok şiddetli seyreden fırtına'ya karşı çok acil olmadıkça sipariş vererek kuryelerin hayatının tehlikeye atmayalım. Motokuryeler paket değil, can taşıyor" dedi.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, ‘Sipariş verme’ kampanyasına destek vererek, “Kuryelerin can güvenliği için online siparişlere ara verelim!” dedi.

İETT OTOBÜSLERİ SİPER OLDU

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İETT otobüslerinin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde motokuryelere siper olduğu görüntüleri paylaşarak, "Evet zor şartlarda çalışıyorlar, yağışlı havalar da cabası. Bugün birçok otobüsümüz motokuryelere köprüde rüzgardan etkilenmemeleri için eşlik etti. İETT şoförlerimizi bu düşünceli tavırlarından dolayı kutluyoruz" dedi.

DURDURMA KARARI ALDILAR

Getir, fırtına nedeniyle motosikletli teslimat hizmetlerini durdurduğunu açıkladı. Getir'den yapılan açıklamada, "Fırtına nedeniyle yollar motokuryelerimiz için tehlikeli. Şu anda İstanbul'daki bütün motosikletli teslimat hizmetlerimizi durdurduk, sadece araçlarımızla sınırlı hizmet verebiliyoruz. Hava muhalefeti sebebiyle diğer illerde etkilenen bölgelerde de hizmetimıze ara verdik. Motokuryelerimizin güvenliği için aldığımız bu önlem dolayısıyla siparişlerinizde yaşanabilecek gecikme ve iptaller için anlayışınız' rica ediyoruz" denildi.

[old_news_related_template title="İstanbul'da okullar tatil edildi" desc="İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle eğitime yarın (30 Kasım 2021) bir gün ara verildi. Öte yandan kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel de izinli sayılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/29/iecrop/okul-dha2_16_9_1638206318.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/istanbulda-okullar-tatil-edildi-6797733/"]

[old_news_related_template title="İstanbul'da lodos kâbusu: 4 ölü, 38 yaralı" desc="İstanbul, Bursa ve Bolu'da yaşanan lodos fırtınasıyla ilgili son durumu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 38 kişinin yaralandığını duyurdu. İBB ise 33 çatının uçtuğunu, 192 ağacın devrildiğini, 232 tehlike arz eden parçanın düştüğünü bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/29/iecrop/ist-23_16_9_1638195844.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istanbul-valiligi-4-kisi-oldu-3u-agir-19-kisi-yaralandi-6797476/"]