MSB'den yapılan açıklamada, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde, 11 Eylül 2021 tarihinde Arama/Tarama faaliyeti sonrası intikal halinde olan bir unsurumuza yapılan saldırı sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz" denildi.



ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Şehit Uzman Çavuş Ramazan Demir ile Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe’nin cenazeleri, Hatay’da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.



KAYSERİ'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe'nin Kayseri'deki ailesine acı haber ulaştı.

Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe'nin şehit olduğu haberini, Melikgazi İlçesi Tınaztepe Mahallesi Ayyıldız Apartmanı’nda yaşayan ailesine yetkililer verdi. Acı haberi alan baba Faruk ve anne Suzan Sınırtepe ile 3 kardeşi ve yaklaşık 2 ay önce evlendiği eşi Sevinç gözyaşı döktü. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Yakınları ve komşuları taziye için eve akın etti.



4 kardeşten en büyüğü olan Mücahit Sınırtepe, bugün ikindide Kalemkırdı Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.


CENAZESİ MEMLEKETİNE GETİRİLDİ

Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe'nin (24) cenazesi, Kayseri'ye getirildi. 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda yapılan karşılama törenine, Vali Şehmus Günaydın, AKPKayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve şehidin ailesi katıldı.

Şehidin cenazesi daha sonra Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

'NE OLUR GİTME'

Hastane morgunun kapısında eşinin askeri üniformasını giyerek, cenazesini karşılayan eşi Sevinç Sınırtepe, "Mücahidim. Hiç üzülme ben buradayım. Seni her zaman bekleyeceğim. Hep bekleyeceğim. Kurban olurum canına. Ne olur gitme. O bensiz dayanamaz ki. Paşam hadi kalk evimize gidelim. Şaka yapıyorsun ben biliyorum. Hadi kalk paşam" diyerek gözyaşı döktü.



5 YIL ÖNCEKİ PAYLAŞIMI YÜREK BURKTU

Şehit Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe'nin, 5 yıl önce sosyal medyadan yaptığı paylaşım ortaya çıktı. Yaklaşık 2 ay önce evlenen Sınırtepe'nin paylaşımında, "Allah'ım sen bize şehitliği nasip et" dediği görüldü. Şehit Sınırtepe'nin sosyal medyadaki duvar yazısında ise, "Ölüm bir saniye yakınken, hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamanın alemi ne?" ifadelerinin yer aldığı belirlendi.

Şehit Sınırtepe bugün ikindi vakti Kalemkırdı Camii'de kılınacak cenaze namazının ardından Kartal Şehitliği’nde toprağa verilecek. (DHA)

[old_news_related_template title="El Bab şehidi Yiğit'e 6 aylık oğlundan son veda" desc="Suriye'nin El Bab kentinde PKK/YPGli teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muammer Yiğit, törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin iki çocuğundan biri olan 6 aylık Melih'in babasına tabutuna dokunması yürekleri dağladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/08/iecrop/resim1_18697585_16_9_1631101942.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/el-bab-sehidi-yigite-6-aylik-oglundan-son-veda-6637950/"]

[old_news_related_template title="MSB acı haber duyurdu: 1 askerimiz şehit oldu" desc="Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Kaplan Operasyonu bölgesinde roket saldırısı sonucu yaralanan Piyade Uzman Çavuş İsmail Şebelek'in tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/29/iecrop/sehit-iha_16_9_1612989215_16_9_1630272048.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/msb-aci-haber-duyurdu-1-askerimiz-sehit-oldu-6620868/"]

[old_news_related_template title="Teröristlerden üs bölgesine roketli saldırı: Bir şehit, dört yaralı" desc="Suriye'nin El Bab kentinde üs bölgesine PKK/YPG'li teröristler tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda Uzman Çavuş Muammer Yiğit (31) şehit oldu, 4 asker yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/07/iecrop/1-5_16_9_1631013620.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/teroristlerden-us-bolgesine-roketli-saldiri-bir-sehit-dort-yarali-6635751/"]