Suriye sınırında bulunan Baniyas ilindeki elektrik santralinde fuel-oil depolama tankında meydana gelen sızıntının ardından, petrol kirliliğinin KKTC kıyılarına zarar vermemesi için Türkiye harekete geçmişti.

MSB'DEN İHA DESTEĞİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), KKTC’nin talebi üzerine bir İnsansız Hava Aracının (İHA) görevlendirildiğini duyurdu.

MSB’den yapılan açıklamada,

“Suriye kaynaklı petrol sızıntısının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne doğru yönelmesi üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamlarının talep ettiği Deniz Kuvvetlerimize ait bir İnsansız Hava Aracı (İHA) petrol sızıntısını görüntülemek üzere bölgede görevlendirilmiştir” denildi.

8 DENİZ ARACIYLA PARTİKÜLLER TOPLANIYOR

Denizcilik Genel Müdürlüğü ise, "Suriye kaynaklı fuel oil kirliliğine müdahale amacıyla KKTC ve Samandağ’da bulunan deniz müdahale birimlerince, gözetim ve müdahale gerçekleştirilmekte olup çok küçük parçalar halinde olan partiküller 8 deniz aracıyla toplanıyor" bilgilendirmesinde bulundu.

[old_news_related_template title="Akdeniz'de petrol sızıntısı paniği yaşanırken Hatay'da sahilde telaşlandıran görüntü" desc="Suriye'de bir enerji santralinden yayılan petrol sızıntısı Akdeniz kıyısındaki ülkeleri tehdit ederken, Hatay'da Samandağ sahiline petrol atığı geldi. Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklama yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/02/iecrop/dha-hatay-1_16_9_1630596040.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akdenizde-petrol-sizintisi-panigi-yasanirken-hatayda-sahilde-telaslandiran-goruntu-6627488/"]