Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Selimiye Mahallesi yakınlarındaki Çukurköy Mevkii’nde bugün akşam saat 18.00 sıralarında başlayan orman yangını rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. Alevler yakındaki fıstık çamı ile zeytin ağaçlarının bulunduğu tarım arazilerine de sıçradı.

Yangına Selimiye köyünden vatandaşlar ile 2 helikopter, 60 orman işçisi, 22 arazöz, iki iş makinası müdahale etmeye başladı. Havadan ve karadan müdahale ile alevler yaklaşık 2 saatte söndürüldü.

Yangının çıkış neden araştırılırken, soğutma çalışmaları sürdüğü belirtildi.  Jandarma çıkan yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

 

[old_news_related_template title="CHP’li Girgin: Yangını felakete dönüştüren öngörüsüzlük değil, bilinçli tercihlerdir" desc="CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, ülkemizde 28 Temmuz’da başlayan başta Muğla ve Manavgat olmak üzere yüz binlerce hektarın yok olmasına sebep olan yangınlarla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Girgin, açıklamasında 'Orman yangınlarının yıkıcı olmasının temel nedeni yangınla mücadele edecek insan kaynaklarının giderek işlevsizleştirilmesidir. Bunun nedeni öngörüsüzlük değil, bilinçli tercihler” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/03/iecrop/chp-depo1-_16_9_1630679977.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/chpli-girgin-yangini-felakete-donusturen-ongorusuzluk-degil-bilincli-tercihlerdir-6629177/"]