Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, il başkanlığı binası olan Elazığ açılışına katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi. Sarıgül, il binası  açılışı öncesi bir otelde partililerle bir araya geldi. Toplantıya TDP genel merkez yöneticileri, il başkanları ve partililer katıldı.

"SİYASETİN DİLİNİ YAPILIŞ ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Partisinin ilkelerini ve iktidarında hedeflerini açıklayan Mustafa Sarıgül, "Türkiye Değişim Partimiz, Atatürk İlkelerine bağlı, Cumhuriyetin değerlerini geliştirerek her zaman koruyan, evrensel hukuk kurallarına uyan, inançlara saygılı, laikliği yaşatan, üretimi destekleyen, emeği koruyan, hudut ve bayrak birliği diyen Türkiye Cumhuriyeti'nin en demokratik kitle partisidir. Türkiye Değişim Partisi olarak siyasetin dilini, yapılış şeklini değiştireceğiz. Siyasete o nezaketi, o kaliteyi, o zarafeti o saygınlığı biz kazandıracağız." diye konuştu.

"ANKARA'YA KİMSENİN MASASINA OTURMAYA GİTMİYORUZ"

'Demokrasi uygar bir tartışma rejimidir' diyen Sarıgül konuşmasını şöyle sürdürdü; "Demokrasi kavga rejimi değildir. Biz, barış içerisinde, insanlık içerisinde bütün yurttaşlarımızla partimizin görüş ve düşüncelerini paylaşacağız. Partimiz, ülkemizdeki kutuplaşmaya, gerginliğe son verdirecek olan partidir. Bunun için anlayışlı, uzlaşmacı, adaletli olacağız ve güzel ülkemizdeki tüm kültür mozaiklerini saygı ve sevgi ile kucaklaşacağız. Biz Ankara'ya kimsenin sofrasına oturmaya gitmiyoruz. Ankara'ya büyük bir demokrasi sofrası kurmaya gidiyoruz. Bu vatan sofrasında her dilden, her ırktan, her inançtan yurttaşlarımız olacak. Bu yurttaşlarımızın tek amacı olacak. Türkiye Cumhuriyeti’nde kardeşlik hukuku içerisinde barışı, özgürlüğü, demokrasiyi, insan haklarını el ele, kol kola, omuz omuza biz sağlayacağız"

Sarıgül, partililerle yaptığı  toplantının ardından TDP Elazığ İl Başkanlığı binasının  açılışını yaptı.

[old_news_related_template title="Sarıgül'den kurultay açıklaması" desc="Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 'Süratle kongrelerimizi yaparak, yaz aylarının ortasında kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Biz ülkeye; barış, sevgi ve zarafeti getireceğiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/26/iecrop/detay-kopya-12_16_9_1616758615.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/sarigulden-kurultay-aciklamasi-6336661/"]

[old_news_related_template title="Sarıgül'den muhalefete eleştiri" desc="Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül , '20 yıllık iktidar yorgun. Bakıyorum muhalefet hiçbir şey üretemediği gibi kendi içlerinde kavga etmekten başka hiçbir şey yapamıyorlar' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/23/iecrop/resimid_174466291_17446629_16_9_1616505581.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/sarigulden-muhalefete-elestiri-6330677/"]