Bakanlık, Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ın, Çamlıyayla Ülkü Ocakları'nca Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Nutuk' kitabının okullarda dağıtılmasına izin vermediği iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Mersin ili Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Nutuk' eserinin okullarda dağıtımıyla ilgili medyaya da yansıyan yazışmasına ilişkin olarak bakanlığımız maarif müfettişleri tarafından inceleme/soruşturma başlatılmış olup, süreç devam etmektedir" denildi.

Bakanlık, soruşturma kapsamında Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ın yöneticilik görevinden alındığını duyurdu.

"ASLA PİŞMAN DEĞİLİM"

Nutuk yasağı ile gündeme gelerek büyük tepki çeken ve görevinden alınan Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Müdür Bakkal, şu ifadeleri kullandı:

*Aramalara ve WhatsApp mesajlarına yetişemediğim için kusura bakmayın. Bugün itibari ile Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alındım. 10 ay 10 gün önce göreve başladığımda sadece Cimer şikayet sayısında ilde ilk sırada olan bir ilçeyi projelerle aktivitelerle merkez ilçelerle eşit seviyeye getirdik. Hem yüz yüze eğitim hem uzaktan eğitim sürecinde çok büyük fedakarlıklar yaparak bu başarılarda en büyük paya sahip olan öğretmenlerimize özellikle teşekkür ederim.

*Tatillerde bile öğrencilere gönüllü kurs veren bu öğretmenlerimiz sayesinde bu yıl LGS'de öğrencilerimiz çok büyük başarılara imza atacak inşallah. Benim vatanseverliğimi tartışacak bir insanın en az benim kadar bu ülkeye faydası olması gerekir. O yüzden hakkımda televizyonlarda, gazetelerde yapılan hiçbir habere, sosyal medyalar üzerinden yapılan yorumlara, anneme, eşime, çocuklarıma yapılan alçakça ve soysuzca küfürlere cevap vermedim, vermeyeceğim.

*Şunun bilinmesini isterim ki yüz kez görevden alınsam yine aynı kararı verirdim, asla pişman değilim. Çünkü bir şey çocuklarımız için yararlıysa izin verilir, zararlıysa verilmez. Bunun lamı cimi yok. Şöyle olsaydı böyle olsaydısı yok. Dilekçe ile başvuruya resmi olarak cevap verilir. Kapağında Nutuk yazan söz konusu kitabın içeriğine çocuklarımızın pedagojik seviyelerine uygun olmayan içerikler eklenmiş.

*Bir kitabın dışına Nutuk yazalım içeriğine istediğimizi yazıp ilkokul, ortaokul çocuklarının eline tutuşturalım. Bana emanet edilmiş çocuklara böyle bir şeyin yapılmasına izin vermem mümkün değildi. Benim için makamlar, dünya kazanımları her zaman değerlerimden ve ilkelerimden sonra gelmiştir. Verdiğim kararın sonuna kadar arkasındayım.

[old_news_related_template title="Nutuk dağıtılmasını engelleyen müdüre tepki yağdı, soruşturma başlatıldı" desc="Mersin'de Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eseri Nutuk'un okullarda dağıtılmasına izin verilmemesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal için soruşturma başlatıldı. Sözcü Gazetesi Yazarı Uğur Dündar KRT TV ekranlarında olayı son dakika olarak izleyicilere aktardı. Skandal olaya CHP'li ve İYİ Partili siyasiler de sert tepki gösterdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/21/iecrop/10posetlernutuk_16_9_1618951653_16_9_1618988904.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/nutuk-dagitilmasini-engelleyen-mudure-tepki-yagdi-sorusturma-baslatildi-6386759/"]