Beyoğlu'nda 4 Temmuz 2015 tarihinde iki grup arasında omuz atma tartışması yüzünden kavga çıkmıştı. Kavgada Ayhan Kaya (37) sırtından ve göğsünden 5 kez bıçaklanarak öldürülmüştü. Kavgaya müdahale etmedikleri iddiasıyla yargılanan polis memurları Ali T. ile Mücahit Ö. ise beraat etmişti.

Davanın karara bağlanmasının ardından Ayhan Kaya’nın ailesinin avukatının yaptığı itirazı değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13’üncü Ceza Dairesi, sanıklara verilen beraat kararını oy birliğiyle bozarak dava dosyasını mahkemeye geri gönderdi.

KARARLARIN BİRBİRİNİ ETKİLER DURUMDA OLDUĞU ANLATILDI

Kararda, olaya ilişkin komiser yardımcısı Zafer O. ve polis Memuru Barış C. hakkında soruşturma yürütüldüğü ve sanıkların yargılandığı dava dosyasının bu soruşturma ile aynı olay kapsamında olduğu belirtildi.

Dosyalar arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunun belirtildiği kararda, verilecek kararların birbirini etkiler durumda olduğu kaydedildi. Her iki dosyanın birleştirilmesinin talep edildiği bozma kararında, soruşturma sonuçlanmış ise de dosyanın bu dosya içerisine konularak delillerin birlikte değerlendirilmesi ve hukuki durumunun buna göre takdirinin gerektiği belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Beyoğlu'nda 4 Temmuz 2015 tarihinde iki grup arasında omuz atma tartışması yüzünden kavga çıkmıştı. Kavgada Ayhan Kaya (37) sırtından ve göğsünden 5 kez bıçaklanarak öldürülmüştü. Kaya’nın öldürüldüğü kavgaya müdahale etmedikleri iddia edilen polis memurları Ali T. ile Mücahit Ö. hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı. İddianamenin gönderildiği İstanbul 51’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada, sanıklar hakkında beraat kararı verilmişti.

Öte yandan Ayhan Kaya’nın 5 kez bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin İstanbul 21’inci Ağır Ceza Makmesince yapılan yargılamada sanıklar, takdir indirimi uygulanarak 25 yıl hapse mahkum edilmişti. İHA

[old_news_related_template title="Antik kentte kadınlar birbirine girdi, kavga karakolda bitti" desc="Antalya Perge Antik Kenti’nde hediyelik eşya satan kadınlar arasında yaşanan yer tartışması, karakolda son buldu. Turistlerin gözü önünde gerçekleşen kavgada görüntüleri cep telefonuyla kaydeden bir kişinin ‘rezil olduk’ sözleri de görüntülere yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/28/iecrop/antik-kent-kadin-kavga-foto-iha_16_9_1622189507.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/antik-kentte-kadinlar-birbirine-girdi-kavga-karakolda-bitti-6455403/"]

[old_news_related_template title="17 yaşındaki İsmail 'omuz atma' tartışmasında bıçakla öldürüldü" desc="İki grup arasında omuz atma kavgasında göğsünden bıçaklanan 17 yaşındaki İsmail Emeksiz, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 18 yaşındaki İlkay M., tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/01/iecrop/resim3_17729063-1_16_9_1619867161.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/17-yasindaki-ismail-omuz-atma-tartismasinda-bicakla-olduruldu-6406979/"]