CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Özel, Büyükada İskelesi'nin TÜGVA'ya verilmesine ve mahkeme kararına rağmen kararın uygulanmamasındaki hukuksuzluğa dikkat çekerek Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan'ın AKP ile olan ilişkisiyle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Adalar Kaymakamı bir zamanlar Cide Kaymakamıydı, orada görev yapıyordu. Yükselmek istedi. AK Parti'den Aksaray Milletvekili aday adayı oldu. Aday yapmadılar ama Kastamonu milletvekilleri, Cide Kaymakamının Kastamonu Valisi yapılması için Soylu'ya gittiler.

"TÜRKİYE TARİHİNİN EN KISA ZAMANDA ORTAYA ÇIKAN EN BÜYÜK YOLSUZLUĞU YAPILDI"

"Kastamonu'ya vali yapamadılar ama Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne Genel Sekreter yaptılar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kısa zamanda ortağa çıkan en büyük yolsuzluk 540 milyonluk yolsuzluk yapıldı. Kayyum görevden alındı.

O kayyumun Genel Sekreteri bugünkü Adalar Kaymakamı'dır. Süleyman Soylu'ya 39 bin 883 liralık hediye vermişler bir günlük ziyaretinden. Hani Soylu'ya bir takıcı tesbih hediye attı ya, o takıcı kayyuma fatura kesmiş 39 bin lira.

Mehmet Özhaseki'ye hediye verdik diye 16 bin lira. Recep Tayyip Erdoğan'a hediye yolladım demiş 136 bin lira. Veysel Eroğlu'na telkari gümüş verdim demiş 74 bin lira, eski parayla 74 milyon. Bu küçük para değil."

"ADAMLAR LİSTE YAPMIŞLAR KİME NE VERDİK DİYE, DAHA NE KONUŞUYORSUNUZ?"

"Soylu, Mardin Büyükşehir'deki bu hukuksuzluğun soruşturması sürerken bu genel sekreteri Adalar'a Kaymakam atamış. Adalar'a kaymakam gittiğinde tarih 5 Haziran 2018. 7 Haziran'da Adalar İskelesi'nin üst katı TÜGVA'ya veriliyor bu kaymakam döneminde.

Mahkeme kararına rağmen polis çağıran ve ilçe başkanımızı, zabıtalarımızı darp ettiren zihniyet Ak Parti Milletvekili Adayı, büyük soygun yapılan Mardin'de, adamlar liste yapmışlar kime ne verdik diye. Daha ne konuşuyorsunuz?"

"MAHKEME KARARINA RAĞMEN ADAM DÖVDÜRÜYOR"

"Böyle bir noktaya gelinmiş, bu noktada Adalar Kaymakamı, Soylu'nun has adamı, Ak Parti'nin gözdesi, Mardin Büyükşehir'in genel sekreteri mahkeme kararına rağmen adam dövdürüyor. Suçişleri Bakanı da ona polisleri veriyor.

Şimdi göreceğiz mahkeme kararına rağmen hukuksuzluk yapanlara İçişleri Bakanlığı soruşturma açılacak mı? Kaymakam herhangi bir partiden olsa iki dakikada merkeze çekilirdi. Göreceğiz bakalım."

"BUNLAR YALANDAN KORKMUYOR, BUNLAR YALANI DOĞRU GİBİ ANLATIYOR"

Özel, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylara da değinerek, öğrencilerin gözaltına alınmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Yasaklarla mücadele diye gelenlerin ülkeyi getirdiği noktaya bakın.19 yıl önce gelenlerin savruldukları ve ülkeyi sürükledikleri noktaya bakın. Yine 2 Boğaziçili öğrenci tutuklandı, yine aynı yalanlar, aynı teraneler. Geçen sefer 500'ün üzerinde öğrenci gözaltına alındı, Suçişleri Bakanımız Süleyman Soylu çıktı, 'Öğrenci değil bunlar' dedi.

7 terör örgütü saydı ben utanıyorum. 1977'de faaliyetlerine son verenleri dahi saydı. 'Bu 7 farklı örgütle irtibatı var' dedi. Önce 'mensup' dedi, 'ispat et mensupsa nasıl geziyor' dedik. 'İrtibat, iltisak' dedi. Ne ilk tutuklanan 2 Boğaziçi öğrencisi, toplam tutuklanan 10 öğrenci, ne de 520 küsur gözaltındakilerin birinin bile dosyasına bir terör örgütü irtibatı girmedi, bir tane tutuklu yok, bir tanesi ceza almadı, birinin terör örgütü irtibat, iltisaki ispatlanamadı.

Bunlar yalandan korkmuyor, bunlar yalanı doğru gibi anlatıyor. 6 ay sonra doğrusu çıkıyor bunlar yeni bir yalan doğuruyor. O yüzden  bu işten artık herkesin kendi vicdanını sıyırması lazımdır."

"KÖTÜ ÖRNEK OLUYORSUNUZ"

Kocaeli Anadolu Lisesi'nde sınıf başkanı seçilen bir öğrencinin Erdoğan’ı taklit ederek sınıfta poşet çay attığı için  hakkında tutanak tutulmasını da değerlendiren Özel, "Sınıfta bir çocuk arkadaşlarına çay atmış. O çocuğa disiplin cezası vermişler Cumhurbaşkanını taklit etmekten. Kötü örnek oluyorsunuz. Ülkenin Cumhurbaşkanını örnek alana ceza veriyorsunuz. Vatandaşın kafasına çay atınca bir şey yok sınıftaki öğrencilerden birisi arkadaşına çay atmış ceza... Bir ceza verilecekse bu cezayı veren okul yönetimine vermeniz lazım. Çünkü bu davranışın kötü bir davranış olduğu ve cumhurbaşkanının örnek alınmamasını, taklit edilmeyecek biri olduğunu teyit etmiş." dedi.


[old_news_related_template title="Özgür Özel: Üç Mehmetçiği kim vurdu?" desc="CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den çarpıcı iddia... Özel, 'Üç askerimiz İdlib'de şehit oldu. Bu şehitlerimizi kim vurdu? Hangi örgüt vurdu? DEAŞ ile El Kaide arasında bir örgüt varmış, gizemliymiş. Bu örgütün vurduğu söyleniyor. Buna bir açıklık getirin. Üç Mehmetçiği kim vurdu?' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/14/iecrop/ozgur-ozel-depo-1_16_9_1616253259_16_9_1631624386.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ozgur-ozel-uc-mehmetcigi-kim-vurdu-6649039/"]