SÖZCÜ TV’ye konuk olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, SÖZCÜ TV Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş’ın sorularını yanıtladı, gündemdeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ADALET YÜRÜYÜŞÜ SÜRÜYOR"

Adalet Yürüyüşü’nün 4. yıl dönümüyle ilgili konuşan Özel, şunları söyledi:

* Adalet Yürüyüşü sürüyor. Bizim de zaten hem siyaseten konuştuklarımız hem de hissettiklerimiz bu yönde. Adalet Yürüyüşü çok hukuksuz bir sürecin bir yerinde, bardağı taşıran son damlayla başlayan bir yürüyüştü.

* Adalet Yürüyüşü’nün ilk 432 kilometresini yaptık ama bu bir maratonun belki ilk 2 kilometresiydi. Adalet Yürüyüşü devam ediyor ve Adalet Yürüyüşü’nde son düzlüğe girdik.

* Eğer bu ülke Adalet Yürüyüşü’nde arkasına aldığı rüzgarla, eğer demokratik bir seçimle iktidarı değiştirip, kuvvetler ayrılığını, yargı bağımsızlığını tesis edebilir, savcılarını yetkilendirir, hakimlerine teminatını verebilir ve büyük bir temiz eller operasyonu başlatabilirse, esas temizliği yapması gerekenlere hem görevlerini hatırlatalım, hem de onlara cesaret verelim.

* Bu ülkeyi temizlemek sizin işiniz. Her birimiz kendi evimizin önünü süpürelim ama ülkeyi temizlemesi gerekenler savcılar, hakimler. Onlar şu anda çok önemli bir kısmı 3 maymunu oynuyor.

"EKREM GÜLER, İŞ BANKASI'NDA GÜVENLİK DANIŞMANI"

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Sedat Peker'in "Paramount Oteli'ndeki çökme ekibinin içinde olan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun koruma müdürü Ekrem Güler'in İş Bankası'nda yönetim kurulunun baş danışmanlığında ne işi var?” iddiasına ilişkin konuşan Özgür Özel, "Ekrem Güler, İş Bankası yönetiminde değil. Ekrem Güler, güvenlik müdürü ya da güvenlik danışmanı. Banka yönetiminde gibi algılanmasın. Biz de hızlı bir şekilde soruşturduk. Bankanın güvenlik işleriyle ilgili danışman" açıklaması yaptı.

"HANGİ REFERANSLA İŞE ALINMIŞ, AÇIKLASIN"

Bu meseleyi duyar duymaz harekete geçtiklerini belirten Özel, şunları söyledi:

* İş Bankası yönetimi, Ekrem Güler ne zaman, ne şekilde işe girmiştir açıklamalıdır. Ekrem Güler’in işe girişinde CHP’nin 4 yönetim kurulu üyesinin bir dahili ve yetkisi yoktur. İş Bankası genel müdürlüğünde koruma amirliği gibi, eski polisler ve eski askerlerin görev yaptığı bir pozisyondur.

* Bankayı yönetmeye dair bir pozisyon değildir. İnsan kaynakları tarafından görevlendirilen bir pozisyondur. Biz soruyoruz; Hangi referansla gelmiş, hangi tarihte gelmiş, kimin imzasıyla işe alınmış, bunlar açıklansın.

"CHP'NİN YÖNETTİĞİ KURUMLARDA BİR İDDİA VARSA SUSULMAZ"

Özel, bu konudaki açıklamalarını şöyle sürdürdü:

* İş Bankası’nın böyle bir şekilde, suç işleri bakanının eskiden yanında olan Ekrem Güler diye birinin buraya sirayetiyle, enfekte edilmesine, tartışmaların içine çekilmesine, marka değerinin kaybettirilmesine, tartışılır hale gelmesine göz yumamayız.

* Biz bugünden tezi yok yok söylüyoruz. Ekrem Güler’in derhal görevden el çektirilmesi lazım. Ama ne şekilde geldiğinin de açıklanması gerekiyor. CHP’nin yönettiği kurumlarda bir iddia varsa susulmaz.

* Soylu ve AK Parti kendileri hakkındaki iddialar konusunda ilk günden beri CHP’nin yaptığını yapsalardı o zaman başka bir Türkiye olurdu.

"ERDOĞAN, SOYLU'YU GÖREVDEN ALMADIĞINDA O SIRLAR MEZARA GİDECEK, BUNU BİLİYOR"

Ortaya atılan siyaset-mafya ilişkisi iddialarına değinen Özel, şöyle konuştu:

* Bugün mutlak bir yozlaşmayla karşı karşıyayız. Bağımsız bir yargı olsa Süleyman Soylu hakkında adım atılsa, ilişki halinde olduğu suçun diğer unsurlarıyla ilgili yargı harekete geçse, en çok ülkeyi yöneten rahatlayacak. Çünkü kendi harekete geçemiyor. Çünkü birlikte yol aldıkları Süleyman Soylu’nun bildiği ve söylemediği bir sürü şey var.

* Biliyor ki, onu bu pazara kadar görevden alırsa o sırlar mezara kadar gitmeyecek. Pazara kadar görevden almadığında o sırlar mezara gidecek. Şu anda bu durumla karşı karşıyayız. Bu kadar pisliği sandık paklar. Bu iş bizi sandığa götürür. Başka bir yere götürmez.

"ANKETLER, AKP'NİN 250 MİLLETVEKİLİ ÇIKARABİLECEĞİNİ GÖSTERİYOR"

Erken seçim bekleyip beklemediğine ilişkin soruyu yanıtlayan CHP'li Özel, son anket sonuçlarını örnek göstererek çarpıcı bir tahminde bulundu. Özel, şöyle konuştu:

* Normal şartlar altında sandığa gitmemeleri lazım anketler bu kadar düşükken. Burada birkaç tez dikkate değer. Süleyman Soylu’ya kendi bir şey yapamıyor ama bir sandık gelirse, bu sandıktan eğer kendi çıkabilirse yeni dönemde başka bir şey yapabilir.

* Çıkmazsa da içinde bulunulan açmazdan kendi kendisine kurtulabilir. Bugün seçim yapıldığında AKP’nin MHP ile birlikte 300’ün altına düştüğü, hem mecliste iktidarı kaybettiği hem de cumhurbaşkanlığını kaybettiği aşikar. AKP’nin 250 civarında milletvekili çıkaracağı görülüyor bugünkü anketlerde.

"SORUŞTURMA KOMİSYONU KURULMAMASI İÇİN SEÇİME GİDEBİLİRLER"

* Eğer bir sene sonra 180 milletvekillik bir sonuca düşerse, yeni kurulacak meclis, 420 AKP ve MHP dışı milletvekiliyle her türlü soruşturma komisyonunu kurabilir. Her şeyin üstüne gidilebilir.

* Bugün seçime gidilirse, 250 milletvekili varsa AKP’nin, geriye kalan 350 milletvekili soruşturma komisyonu kurmaya yetmiyor. Yüce divana bakan, cumhurbaşkanı yardımcısı, cumhurbaşkanı yollamaya yetmiyor.

* Bugün seçime gidilirse, gelecekte hiçbir bakanını, o 4 bakan dahil ve şimdiki İçişleri Bakanı’nı yargılatmayacağı bir parlamento çoğunluğunu elinde tutabilir.

* Türkiye’nin ekonomik olarak en buhranda olduğu sırada 4-5 partiden oluşacak bir yönetimin kucağına bu ekonomiyi atabilir.

* Birkaç gün sonra ekonomi düzelmezse geriye de gelebilir gibi bir plandan da bahsediliyor.

* Kaybedeceği bir seçime girmez diyorduk ama şimdi ‘Az kaybedeceği, sonrasında soruşturulmayacağı’ bir seçime girip, güçlü bir ana muhalefet olarak, bu kötü ekonomide bir süre muhalefet yapıp hem de mecliste hiçbir soruşturma kurulmayacak, yangın sırasında tedbir çıkış kapısından çıkışa yönelebilme ihtimalleri konuşuluyor.

SÖZCÜ TV’YE ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

[old_news_related_template title="'Sedat Peker' operasyonu: 25 gözaltı" desc="Sedat Peker'in elebaşı olduğu organize suç örgütüne yönelik iki operasyonda 25 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden ikisi tutuklanırken, beşi Bursa'ya gönderildi, 18'i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/15/iecrop/peker-youtube_16_9_1622015531-880x495-1_16_9_1622199225_16_9_1623744087.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/sedat-peker-operasyonu-25-gozalti-6487560/"]

[old_news_related_template title="Sedat Peker nerede, bundan sonra hamlesi ne olacak? Maaşa bağlanan gazeteciler kimler?" desc="Sedat Peker'in bundan sonra hamlesi ne olacak? Sedat Peker nerede? Maaşa bağlanan gazeteciler kimler? SÖZCÜ TV’de Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş sordu, Sözcü yazarı İsmail Saymaz yanıtladı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/14/iecrop/aktas-2_16_9_1623697541.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/sedat-peker-nerede-bundan-sonra-hamlesi-ne-olacak-maasa-baglanan-gazeteciler-kimler-6486766/"]