Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz günü kayboldu.

5 gün sonra yapılan soruşturmanın ardından Pınar'ın eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, çıkan kavgada genç kızı boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etti.

Avcı'nın gösterdiği yerde bulunan varilde, Pınar'ın kısmen yanmış cesedine ulaşıldı. Pınar, memleketi Bitlis'in Hizan ilçesinde toprağa verildi. Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, çıkarıldığı mahkemece 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürmek' suçundan tutuklandı.

Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı'nın telefon sinyallerinden, ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğunu tespit edildi. Gözaltına alınan Mertcan Avcı da sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Geçen 15 Şubat'taki duruşmada Mertcan Avcı, imza atma yükümlülüğü ve yurt dışı çıkış yasağıyla birlikte tahliye edildi.

YARGITAY BOZMA KARARI VERDİ

Öte yandan Gültekin ailesi avukat Rezan Epözdemir aracılığıyla, sanık Cemal Metin Avcı'nın annesi Ayten A., babası Selim A. ve Şükrü Gökhan O'.nun suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçunu işlediğini belirterek şikayetçi oldu.

Muğla Cumhuriyet Savcılığı, şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi. Avukat Epözdemir ise karara itiraz etti. Muğla Sulh Ceza Hakimliği’nin itirazı reddetmesi üzerine Epözdemir, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kararı bozarak, 3 şüpheli hakkında iddianame düzenlenmesine karar verdi. Kararda, İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı'nın 18 Ağustos 2020 tarihli raporunda 'olay yerinde bulunan bir varil içerisinden ele geçirilen sigara izmaritlerinin şüpheliler Şükrü Gökhan ve Ayten A.'nın DNA profiliyle uyumlu olduğunun tespit edildiği' bilgisi ile Selim A. ve Şükrü Gökhan O.’nun kullandıkları araçların cinayetin işlendiği gün bağ evi civarında olduğunun belirlenmesi gerekçe gösterildi.

YENİDEN HAKİM KARŞISINDA

Gültekin’in katil zanlısı Cemal Metin Avcı, bugün 5inci kez hakim karşısına çıkacak. Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde öğleden sonra başlayacak duruşma öncesinde Muğla Adalet Sarayı önünde polis ekiplerince güvenlik önlemleri alındı.

'REDDİ HAKİM' TALEBİ REDDEDİLDİ

Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 5'inci duruşmaya tutuklu sanık Cemal Metin Avcı ile tutuksuz sanık Mertcan Avcı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin, babası Sıddık Gültekin ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşma, yoklamayla başladı. 3'üncü Adli Tıp İhtisas Kurumu tarafından gelen raporun dosyaya eklenmesine, bir önceki duruşmada Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in 'reddi hakim' talebinin reddine karar verildi.

MAHKEME BAŞKANININ DAVADAN ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ

Avukat Epözdemir, savunmasında, "Yaşarken yakıldığı eylem var. Raporla bu tespit edildi. 5'inci celsedeyiz. Mahkeme bir türlü ilerlemiyor. Amerika Birleşik Devletleri'ne yazılan müzekkere yazısı mahkemeye ne gibi bir katkı sağlayacak? Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Davaya bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Bu suç tek başına işlenemez. Aile yakınlarının cinayetin işlendiği eve gitmesinin nedeni, suç delillerini ortadan kaldırmaktır. Mahkeme başkanının bu davadan çekilmesini istiyorum. Adil değilsiniz ve adil de görünmüyorsunuz" dedi.

TEPKİ GÖSTEREN BABA SALON DIŞINA ÇIKARILDI

Cemal Metin Avcı'nın avukatının savunması sırasında, Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, oturduğu yerden bir anda ayağa fırladı. Baba Gültekin, "Diri diri yakıp öldürmüş, siz hâlâ neyi savunuyorsunuz ? Yazıktır, günahtır" diyerek tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı Mustafa Güneş, Sıddık Gültekin'in salondan çıkarılmasına karar verdi.

"KEŞİF ANINDA İYİ Kİ VİDEO KAYDI YAPILDI"

Sanık Cemal Metin Avcı, "Adli Tıp Kurumu raporuna kesinlikle katılmıyorum. Benim ilk yardım belgem var. Kişinin öldüğünü zaten kontrol etmiştim. Çok pişmanım. Keşke bunlar olmasaydı. Olayın ortaya çıkmasını ben sağladım. Olayların doğrusunu anlattım. Keşif anında iyi ki video kaydı yapıldı. 165 kilogramlık varili tek başıma kaldırdığım ortadadır. Varili orada kaldırmasaydım daha nelerle suçlanacaktım bilmiyorum. Adalete güveniyorum. Sağlıklı bir yargılama olacağına inanıyorum. Pişmanım" diyerek ağladı.

ARA KARARINI VERİP, DURUŞMAYI ERTELEDİ

Mahkeme Başkanı ara kararını açıkladı. İstanbul 3'üncü İhtisas Adli Tıp Kurumu'ndan otopsi örneğinin bir nüshasının gönderilmesinin talep edilmesine, adliye binasındaki güvenlik önlemlerinin artırılmasına karar verip, duruşmayı erteledi.

"ABD'DEN BEKLENEN MÜZEKKERE YARGILAMAYA BİR ŞEY KATMAYACAK"

Duruşmanın ardından Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, açıklamalarda bulundu. ABD'den beklenen müzekkerenin yargılamaya bir şey katmayacağını savunan Epözdemir, şunları söyledi:

* Öncekilerin tekrarı bir duruşma oldu. Biz bu cinayetin vahşice işlendiğini ve maktulün yaşarken yakıldığını söylüyorduk. Bugün gelen raporda da bu doğrulandı. Sanıkların canavarca hisle eziyet çektirip kasten öldürdükleri ortaya çıktı.

* En başından beri iddiamız, bugün Adli Tıp 3'üncü İhtisas Dairesi tarafından da tescillendi. İlginç bir şekilde maktulün özel hayatı yargılanıyor. ABD'ye yazılan müzekkerede hala cevap bekleniyor. Makul sürede yargılanma hakkı ihlal ediliyor.

* Biz ısrarla bunun doğru bir yaklaşım olmadığını ve müzekkerenin yargılamaya bir şey katmayacağını söylüyoruz. Bunun yanı sıra bizler İstanbul'dan geliyoruz, aile Bitlis'ten geliyor. Ancak sanıklar SEGBİS'le yargılanıyor.

* Her celsede reddi hakim talebinde bulunmak istiyoruz. Anne, baba ve ortağın cinayette delilleri yok ettiklerini her fırsatta dile getirdik.

[old_news_related_template title="Türkiye'nin kanını donduran Pınar Gültekin cinayetinde flaş gelişme" desc="Muğla’da vahşice öldürülen Pınar Gültekin’in aile avukatı Rezan Epözdemir, suç delillerini yok etme iddiası ile tutuklu sanık Cemal Metin Avcı’nın babası, annesi ve iş ortağı hakkında Yargıtay’a yaptığı ‘Kanun yararına bozma’ başvurusunun kabul edildiğini belirterek, 'Sanık Avcı'nın anne, baba ve ortağı hakkında iddianame hazırlanacak' dedi. 3 şüpheli hakkında iddianame düzenlenmesine dair verilen kararda, varil içerisinden ele geçirilen sigara izmaritlerinin etkili olduğu belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/10/iecrop/pinarr_16_9_1595402504_16_9_1625952814.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/turkiyenin-kanini-donduran-pinar-gultekin-cinayetinde-flas-gelisme-6532905/"]