Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Covid-19 aşısında dünyadaki verileri karşılaştırarak değerlendirmede bulundu.

"TOPLUMUN YÜZDE 75'İ AŞILANINCAYA KADAR ARTIŞ SÜRÜYOR"

Aşıların yapıldığı oranda vaka sayısının azalacağı düşüncesinin doğru olmadığını belirten Ceyhan, "Yani toplumun yüzde 30’unu aşıladığınızda, önlemleriniz yeterli değilse, vaka sayısı artmaya devam ediyor. Bu artış toplumsal bağışıklık sağlayacak düzeyde (yüzde 75) aşılamaya ulaşıncaya kadar devam ediyor" bilgisini paylaştı.

"ÖNLEMLER GEVŞEDİĞİ İÇİN VAKA SAYILARI ARTIYOR"

Dünyadaki örnekleri karşılaştıran Ceyhan, şöyle yorumladı:

* ABD, Avrupa’nın en yüksek oranda aşı yapan ülkesi Sırbistan’da önlemler gevşediği için vaka sayıları artmaya devam etmektedir. İsrail aşılama devam ederken önlemlere devam ettiği için vaka sayısı azalıyor. Çin’de henüz aşılama oranı çok düşük olmasına rağmen önlemler sayesinde vaka çok az. Aşıya güvenip önlemleri gevşetmemeliyiz.

[old_news_related_template title="Prof. Dr. Mehmet Ceyhan müjdeli haberi verdi" desc="Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türk bilim insanlarının girişimiyle Faz 1 çalışmalarına başlanacağını duyurduğu burundan sprey olarak uygulanan 'İntranazal Covid' aşısı ile aşılananın başkasına virüs bulaştırmayacağını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/27/iecrop/detay-kopya-9_16_9_1616829506.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/prof-dr-mehmet-ceyhan-mujdeli-haberi-verdi-6337930/"]

[old_news_related_template title="Corona geçiren profesörde hafıza kaybı görüldü: Uzmanlar uzamış corona sendromuna karşı uyardı" desc="Prof. Dr. Orhan Kavak, corona virüsü geçirdikten sonra hafıza kaybı yaşayıp vücudunda hasarlar oluştu. Prof. Dr. Recep Tekin, corona geçiren hastalarda hafıza kaybının 1 yıla kadar sürdüğünü ifade ederek, vatandaşlara bulmaca çözmeyi önerdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/28/iecrop/corona-unutkanlik-foto-iha_16_9_1616927556.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/corona-geciren-profesorde-hafiza-kaybi-goruldu-uzmanlar-uzamis-corona-sendromuna-karsi-uyardi-6339842/"]