On bir ayın sultanı Ramazan ayı geldi. Mübarek ayın gelmesi ile müminler ramazan ayı mesajlarını araştırıyor. İbadetlerin değerinin çok daha yüksek olduğu Ramazan ayında oruç tutulur ve ibadetler yerine getirilir. Rahmet ve bereket ayı Ramazan'da sevdiklerinizle paylaşmak istediğiniz Ramazan mesajlarını sizler için derledik. İşte en anlamlı ve resimli Ramazan mesajları...

RESİMLİ, KISA, UZUN, HADİSLİ RAMAZAN MESAJLARI

Ramzanın bereketi bir yağmur gibi yağsın üzerimize, tüm Müslüman aleminin ve gönül dostlarının Ramazan ayı mübarek olsun.

Dostlukların sevgi ile beslendiği bu Mübarek Ramazan ayında gönlünün sevgi ile dolup tasmasını dilerim.

Ramazan ayı ülkemize ve tüm inananlara güzellikler, mutluluk ve bolca huzur getirsin, kötülüklerden, fenalıklardan arınalım inşallah. Hayırlı Ramazanlar.



Ramazan demek arınma ve rahmet demektir. Sofranız bereketli sağlığınız sıhhatli olsun. İyi Ramazanlar.

İslаm'ın nurlu yüzü kаlbine dolsun, makamınız cennet, Hz. Muhammed komşunuz olsun, günlerinize mutluluk, gönlünüze saadet dolsun, Rаmаzаn-ı Şerifleriniz mübarek olsun.

“Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz.” (Tirmizi, Savm 82, (807)

“Ramazanda Allah'i zikreden mağfiret olunur. Ve o ayda Allah'dan dilekte bulunan kimse de mahrum edilmez.” [Ramuz El Hadis / Hz. Cabir (r.a)]

“Allah’tan korkunuz. Beş vakit namazınızı kılınız. Ramazan orucunuzu tutunuz. Mallarınızın zekâtını veriniz. Yöneticilerinize itaat ediniz! Böylece Rabbinizin cennetine girersiniz.” (Tirmizî, Cum’a 80)
“Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Îmân 28, Savm 6)

“Oruç, cehennem ateşinden koruyan bir siperdir (kalkandır).”



“Oruç tutan kimsenin iki mutluluğu vardır; iftar vakti ve Kıyamet günü.”
Kim Ramazan ayını oruçlu geçirir ve haramlardan ve iftiradan sakınırsa, Allah ondan razı olur ve cenneti ona farz kılar.

“Oruçlunun uykusu ibadettir. Susması tesbihtir, amelleri misliyle kabul edilir, duası makbuldür, günahı affedilir.”

“İslam beş esas üzerine bina edilmiştir: Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in O'nun kulu ve elçisi olduğuna şehadet etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, Kabe'ye haccetmek, Ramazan orucu tutmak.”

On bir ayın sultanına hoş geldin deyin ey Müslümanlar. Bu ayı iyi değerlendirin. Nefsinizi törpüleyin, şeytanın vesveselerine kulak vermeyin. Her türlü ayıptan ve edepsizlikten kendinizi sakının. Kalplerinizi ve avuçlarınızı bir tek Allah’a açın. Mübarek Şehr-i Ramazanınız kutlu olsun.



Bеmbеyаz yağan bir kаrın, nе yаşаnmışsа yаşаnsın, gеçmişin tüm hаtаlаrını örttüğü gibi Ramazan ayının da sеnin tüm hаtаlаrını örtеrеk hayırlı yеni bir gеlеcеk umud dоlu yеni bir bаşlаngıcа vesile olmasını dilerim. . .

Mübarek Ramazan Ayı Kalbini O’nun yoluna kоymаyı Ellеrini daim O’nun dеrgаhınа аçmаyа vesile olsun.

Mübarek Ramazan Ayı Kalbine öncе bulut olsun yаğmаk için. .. Sоnrа yağmur olsun ilаhi sеvgiyi yеşеrtmеk için

Mübarek Ramazan Ayi ; sana Vücudunun sihhat ve selameti olan “az yemege “.. .. Ruhunun sihhat ve selameti olan “günаhsiz olmаyа ”

Dininin sihhat ve selameti olan “Peygamber Efendimizin güzel ahlakina sahip olmaya “vesile olsun.



Sevgi sözе dolarsa dua оlur, dua Allah’a ulaşırsa nur olur, aynı yoldа birleşen dualarımızın nur’a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Ramazanın Mübarek Olsun .

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelerek bizlеri Bereketiyle donatan Ramazan ayınız Mübarek olsun.

Ellеrin semаyа, dillerin duаyа gönüllerin Mevla’ya yöneldiği bu mübarek Ramazan Ayı’nın hаyırlаrа vesile olmasını dilerim. Hоşgeldin Ya Şehr-i Ramazan…

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelerek bizleri Bereketiyle donatan Ramazan ayınız Mübarek olsun…

RAMAZAN'DA DOLUP TAŞAN BAZI CAMİLERİMİZ

SULTAN AHMET CAMİİ



İZMİR HİSAR CAMİİ



ANKARA KOCATEPE CAMİİ



CUMA GÜNÜNÜN ÖNEMİNE DAİR

Cuma günü, Peygamber Efendimiz tarafından ifade edildiği gibi üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gündür. Cuma; kelime olarak “toplamak, toplanmak” anlamlarına gelir. Peygamber Efendimiz (SAV) Cuma günü hakkında, “Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür. Çünkü Hz. Âdem o gün yaratıldı, o gün Cennete girdi ve o gün Cennetten çıkarıldı.” buyurmuştur. (Müslim, Cum’a, 18)

[old_news_related_template title="Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Ramazan'ın ilk günü yaklaştı..." desc="Bin aydan daha hayırlı olarak görülen Kadir Gecesi’ni de içinde bulunduran en mübarek vakitlerin ayı Ramazan'ın ilk günü yaklaştı. Ramazan ayı bu yıl 13 Nisan Salı günü başlayacak. Müminlerin 30 gün boyunca oruç tutarak nefsini terbiye edeceği Ramazan ayı 12 Mayıs Çarşamba günü sona erecek ve ardından Ramazan bayramı başlayacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/10/iecrop/ramazan-ilk-gunu-shu_16_9_1618061747.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ramazan-ayi-ne-zaman-basliyor-ramazanin-ilk-gunu-yaklasti-6365456/"]