İstanbul Sancaktepe'de geçen yıl rögardan gelen kokular nedeniyle tartışıp kavga ettiği yan bina komşusu Zeki Öğrek'in çocukları Seyithan Öğrek ile Alican Öğrek’i tabancayla başlarına ateş ederek öldürdüğü iddia edilen müteahhit Şeker Şimşek'in yargılandığı dava karara bağlandı.

"ÖLENLERE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM"

Duruşmada müşteki-sanık Zeki Öğrek ile taraf avukatları da hazır bulundu. Zeki Öğrek savunmasında "Ben Şeker Şimşek'e ateş etmedim. Elinden silahı alıp polise teslim ettim. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını, benim de beraatime karar verilmesini talep ediyorum" dedi. Diğer müşteki-sanık Şeker Şimşek ise son sözü sorulduğunda "Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. İşlemediğim bir suçtan bir seneden fazladır yatmaktayım. Takdir mahkemenindir" ifadelerini kullandı.

KARAR AÇIKLANDI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Şeker Şimşek’i önce "Kasten öldürme" suçundan iki kez müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Şimşek’in eyleminin "haksız tahrik" altında gerçekleştiğine kanaat getiren mahkeme heyeti, cezada indirim de uygulayarak Şimşek’in iki kez "Haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan toplam 30 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

ZEKİ ÖĞREK BERAAT ETTİ

Mahkeme heyeti ayrıca, Şeker Şimşek’in,  Zeki Öğrek’e ve müşteki Emrah Öğrek’e karşı işlediği iddia edilen "Kasten adam öldürmeye teşebbüs etme" suçundan inandırıcı bir delil elde edilmediğine kanaat getirerek beraatine hükmetti.

Mahkeme heyeti,  Zeki Öğrek’in ise diğer Şeker Şimşek’e karşı işlediği iddia edilen "Kasten adam öldürmeye teşebbüs etme" suçundan kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede müteahhitlik yapan Şeker Şimşek’in Sancaktepe’de aynı sokak üzerinde bulunan Zeki Öğrek ile kanalizasyondan gelen kokular nedeniyle yaptığı daireleri satamadığı gerekçesiyle olaydan önce de tartıştığı belirtilmişti.

8 Mart 2020’de ise Şeker Şimşek’in, Zeki Öğrek’in çocukları Alican ve Seyithan Öğrek’in yine kanalizasyon sızıntısındaki kokudan kaynaklı tartışmaya girdiği, taraflar arasında karşılıklı küfürleşmeler olduğu bunun üzerine Şeker Şimşek’in çocuklarını aradığı kaydedilmişti.

Şeker Şimşek’in 8 Mart 2020’de oğullarıyla birlikte kafeye gittiği ve çocuklarıyla birlikte sopalarla darp edildiği anlatılan iddianamede Şimşek’in tabancasıyla darp edenlerden Seyithan Öğrek’i ve Alican Öğrek’i kafasından vurduğu öne sürülmüştü. İddianamede diğer Zeki Öğrek’in de Şimşek’in elinde bulunan silahı alarak Şimşek’e ateş ettiği fakat Şimşek’in kafasını eğerek kurtulduğu anlatılmıştı.

Şüpheli Şimşek önceki ifadesinde "Onların binadan akan kanalizasyon bizim binamıza doğru akıyordu. Bundan dolayı sıkıntı yaşanıyordu. Bununla ilgili konuşmuştuk.

Sonrasında Zeki ve çocukları demir sopalarla geldiler. Ben kendilerine mevcut kokudan dolayı üç yıldır daireyi satamadığımı söyledim. Kokunun onların binasından geldiğini anlatmaya çalıştım ancak bunu hiç kabul etmediler" demişti.

Şimşek karşı tarafın kendisine küfür etmesi üzerine çocuklarını yanına çağırdığını, kahvede kavga çıktığını, oğlunun 4-5 kişi tarafından sopalarla darp edildiğini öne sürerek "Vuranlar arasında Zeki ve oğulları vardı. Ben tabancamı çıkardım, amacım kendimi savunmaktı. Bana saldıranların ayağına doğru ateş etmek amacındaydım. Tabancayı elimde görünce bana saldırdılar, tabanca elimdeyken patladı" ifadelerini kullanmıştı.

İddianamede Şeker Şimşek’in "Haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 24 yıldan 36 yıla kadar hapsi istenirken, Zeki Öğrek’in "Kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyordu. (DHA)

[old_news_related_template title="Beyoğlu'nda yol kesip cinayet işleyen sanığın cezası belli oldu" desc="Beyoğlu’nda Galata Köprüsü alt geçidinde 4 kişilik bir grubun yolunu kesip yerden aldığı kalasla birinin kafasına vurarak ölümüne neden olan sanık Doğan Uslu’nun yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, sanık Uslu’ya ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet ve ‘nitelikli yağmaya teşebbüs’ suçundan da 6 yıl 10 ay 15 gün hapsine hükmetti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/24/iecrop/mahkeme-shutterstock_263014436_16_9_1613561385_16_9_1616592166.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/beyoglunda-yol-kesip-cinayet-isleyen-sanigin-cezasi-belli-oldu-6332905/"]