AKP'nin lebaleb olarak gerçekleştirdiği kongrelerinin tam kapanmanın sorumlusu olduğu yönünde siyasetçilerden tepkiler gelmeye devam ederken, RTÜK'ten bu konuyla ilgili adım atıldı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi (RTÜK) İlhan Taşçı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in kanallara talimat gönderdiğini dile getirdi.

'LEBALEB GÖRÜNTÜ KULLANMAYIN' TALİMATI

İlhan Taşçı, "RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bugün televizyon kanallarının yöneticilerine özel hattan bir “talimat” gönderdi. Televizyonların lebaleb görüntüleri kullanmamaları; bunun yerine “boş cadde ve sokak görüntülerinin kullanılmasını” istendi! Stadlar, kongreler gösterilmeyecek!" açıklamasında bulundu.

RTÜK BAŞKANI: HATIRLATMAMIN AMACI SAĞLIĞIMIZ İÇİN...

İlhan Taşçı'nın sözlerine yanıt veren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 'hatırlatma sağlık için' savunması yaptı. Ebubekir Şahin, şunları söyledi:

*Görevimiz gereği çok açık ve sade bir dille yaptığımız yapıcı hatırlatmayı çarpık zihniyetle manipüle etmek tam da sahibine yakıştı. Sokaklar ve gündem boş olunca malum art niyetli zihniyet de mal bulmuş mağribi gibi üzerine atladı. Çok yazık.

*Hatırlatmamızın amacı, sağlığımız için milletçe büyük emek verdiğimiz tam kapanma dönemini hakkıyla sonlandırmaya katkıda bulunmaktır. Tüm yıldırma çabalarına rağmen işimizi layıkıyla yapmaya devam edeceğiz.

İLHAN TAŞÇI: MAKSADI AŞTIK DEMEK YERİNE BEYHUDA ÜSTE ÇIKMA ÇABASI...

İlhan Taşçı ise Ebubekir Şahin'in bu açıklamalarına karşılık, "Hukuk devletini, basın özgürlüğünü ve RTÜK’ün mevzuata uymasını hatırlatmak artık “çarpık zihniyet” olarak görülüyor. “Maksadı aştık” demek yerine beyhude üste çıkma çabası... Yakışmadı!" yanıtını verdi.

[old_news_related_template title="Lebaleb kongreler bitti, lebaleb tanıtım toplantıları başladı" desc="'Lebaleb' kongreler sonrası vaka sayısında patlama yaşanırken, AKP’li Elazığ Belediyesi sağlıkçıların ve bilim insanlarının uyarısına kulak asmayarak yüzlerce kişiyle, kapalı bir ortamda “2. Yıl Tanıtım Programı” gerçekleştirdi. AKP’li belediyenin gerçekleştirdiği toplantıda sosyal mesafe kurallarını hiçe saydığı görüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/10/iecrop/27b1f9b4-43ff-4e7e-a229-8a3579c051dd_16_9_1618051913.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/lebaleb-kongreler-bitti-lebaleb-tanitim-toplantilari-basladi-6365192/"]

[old_news_related_template title="Lebaleb kongreye katılan bir AKP’li daha corona oldu" desc="AKP’nin 24 Mart'ta yapılan 7. Olağan Büyük Kongresi’ne katılan Akçakiraz Belde Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, corona virüse yakalandığını duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/09/iecrop/62bab5dd-736f-428d-b9bb-b7087ca86996_16_9_1617955394.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/lebaleb-kongreye-katilan-bir-akpli-daha-corona-oldu-2-6362948/"]