Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri rektör Melih Bulu'nun atanmasına yönelik protesto nöbetinin 110’uncusunu yağmur altında gerçekleştirdi. Güney Kampüs'teki rektörlük binasına sırtlarını dönen akademisyenler, bir süre bekleyerek gerçekleştirdikleri protestoyu alkışlarla sonlandırdı. O anların görüntülerini, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Can Candan sosyal medya hesabından paylaştı.

AKADEMİSYENLER, ELLERİNDEKİ DÖVİZLERLE TALEPLERİNİ SIRALADI

Akademisyenler protestoları sırasında, üzerinde taleplerinin yazılı olduğu dövizleri de ellerinde tuttu. O talepler şu şekildeydi:

* Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne, seçtiğimiz müdür atansın. Mühendislik Fakültesi’ne, seçtiğimiz dekan atansın. Hukuksuzca açılan yeni fakülteler kapatılsın. Akademik yöneticiler demokratik seçimle belirlensin. Kampüslerimizdeki ve çevresindeki polis varlığına son verilsin.



* Cinsiyetçi ve ayrımcı politikalara son verilsin. Tepeden inme enstitüler kurulmasın. Öğrencilerimizin geleceğine dokunulmasın. Fen Bilimleri Enstitüsü’ne, seçtiğimiz müdür atansın. Ders ve öğretim konularında, bölüm ve fakülte kurul kararları esas alınsın.

* Feyzi Erçin’in yaz okulu dersi açılsın. İdari kadrolara üniversite dışından atama yapılmasın. Üniversite yönetimi ile öğretim elemanları arasında amir-memur ilişkisi kurma uğraşısından vazgeçilsin.

[old_news_related_template title="ODTÜ ilerledi Boğaziçi geriledi" desc="QS 2022 Dünya Üniversite Sıralaması açıklandı. 97 ülkedeki bin 705 üniversite incelendi. MIT, 2022 yılının ve son 10 yılın dünyanın en iyi üniversitesi seçildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/11/iecrop/basliksiz-3_16_9_1623377154.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/odtu-ilerledi-bogazici-geriledi-6480240/"]