Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden işlenen suçların önlenmesine yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda harekete geçen ekipler, Diyarbakır'da sahte iş ilanı veren bir suç örgütünü tespit etti.

BİNLERCE SAHTE SOSYAL MEDYA HESABIYLA İLAN VERDİLER

Polis, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 3 ay sürdürdükleri araştırmada, suç örgütünün sosyal medya üzerinden 'evde kına paketleme, kalem montajı' gibi sahte iş ilanları verdiklerini, örgüt içerisinde 'hacker' olarak tabir edilenler tarafından açılan binlerce sahte sosyal medya hesaplarıyla sahte iş ilanlarının altına güven verici yorumlar yaptıkları, vatandaşlardan başvuru ücreti ve teminat bedeli adı altında talep ettikleri ücretleri örgüte ait hesaplara eft yaptıkları belirledi.

Ekipler, suç örgütü mensuplarının yakalanmalarına yönelik Diyarbakır merkezli, Mersin ve Gaziantep'te belirlenen 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 13 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramada 55 bin dolar, 12 bin TL, 570 bin lira değerinde 1300 gram altın olmak üzere toplam değeri 1 milyon TL'ye yaklaşan maddi kaynağa el konuldu. Öte yandan 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait seri atış imkanı sağlayan aparat, çok sayıda dijital materyal, bilgisayar ve cep telefonu ele geçirildi.

ŞÜPHELİLER ADLİYEDE

2'si kadın 13 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

[old_news_related_template title="İstanbul merkezli 8 ilde sahte altın operasyonu" desc="İstanbul merkezli 10 ilde, kaplama ve ayarı düşürülmüş altın operasyonu düzenlendi. Altı farklı şebekeye eş zamanlı düzenlenen baskında hakkında gözaltı kararı olan 103 şüphelinin yakalanmasının hedeflendiği öğrenildi. Şu ana kadar 68 şüphelinin yakalandığı operasyonda, şebeke yöneticilerinin, aralarında kadınlarında bulunduğu adamlarını İstanbul ve Anadolu’daki kuyumculara göndererek sahte altınları sattıkları öğrenildi. Vurgunun milyonları bulduğu belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/08/iecrop/e9eac4cb-170c-4da4-b30e-aed71a466683_16_9_1610104818.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istanbul-merkezli-8-ilde-sahte-altin-operasyonu-6202322/"]