Elektrikli scooterların kullanımına yönelik bazı kuralların getirilmesinin ardından polis ekipleri kurallara uymayan sürücülere ceza kesti.



"BUNDAN SONRA YOLUN KENARINDAN GİDECEĞİM"

Fatih'te kaldırımdan ilerleyen ve scooterın direksiyonuna poşetler asarak yük taşıdığı için bir kişiye toplamda 458 lira para cezası uygulandı. Sürücü, "Bilmiyordum. Öğrenmiş oldum. Tramvay kalabalık olduğu için binmek istemedim. Araçlar sıkıştırmasın diye kaldırımdan gittim. Bundan sonra yolun kenarından gideceğim" dedi.



"TERS YÖNE GİTTİĞİM İÇİN CEZA MI YAZILIYOR?"

Yine Fatih'te kaldırımdan gittiği için ceza kesilen bir sürücü de, "Niye durdurdular bilmiyorum. Ters gittiğim için ceza mı yazılıyor? Ne cezası? Daha önce de kullanıyordum ceza yoktu" diye konuştu.



"CEZADAN HABERİM YOK"

Kaldırımda scooter kullandığı için ceza uygulanan sürücü "Ben zaten duracaktım. Onun için geldim. Kaldırımda kullanmanın yasak olduğunu biliyorum. Cezadan da haberim yok" dedi.



"ADADA SERBEST"

Heybeliada'da yaşadığını ve orada kaldırımda scooter kullanmanın yasak olmadığını söyleyen bir sürücü ise " Ben burada yaşamıyorum. Adada yaşıyorum. Orada UKOME kararı var. Serbest" diye konuştu. DHA

 

[old_news_related_template title="Kurallara uymayan elektrikli scooter sürücülerine ceza yağdı" desc="İstanbul'da elektrikli scooter kullananlara yönelik yapılan denetimde, belirlenen kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı. Bağdat Caddesi'nde yapılan denetimlerde kaldırımda scooter ile ilerleyen sürücüler durdurularak ceza yazıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/25/iecrop/resim1_18992983_16_9_1635156825.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kurallara-uymayan-elektrikli-scooter-suruculerine-ceza-yagdi-6728045/"]