İnegöl ilçesi Cerrah köyünden geçen dere yağan aşırı yağışlar ve kar sularının erimesi sonucu taştı. Taşan dere Cerrah Köyü'nde bulunan alabalık tesisinin çardaklarını önüne katarak götürdü. Tesiste bulunan 10 çardaktan 6’sı sel sularına kapılıp giderken kalan 4 çardak büyük hasar gördü.

SULAR TESİSİ ALIP GÖTÜRDÜ

Tesisin sahibi ise sel sularına kapılıp giden çardaklarını endişeli gözlerle izledi. Sel sularının ana tesise de zarar vermesinden endişe eden işletme sahibi olan afeti izlemekle yetindi. Sel sularının tesisin çardaklarını alıp götürdüğünü ifade eden Mesut Metin, ‘Bulunduğumuz tesis 25 yıldır burada var bun zamandır ilk defa böyle bir şeyle karşılaştık. Sel suları dereyi taşırdı sular tesisin çardaklarını alıp götürdü. Zararımız büyük selin verdiği zararı sadece izlemekle yetiniyoruz. İnşallah ana tesis sel sularına kapılıp gitmez’ dedi. (İHA)

[old_news_related_template title="Uludağ'dan gelen dereler taştı...Bursa'da sel alarmı" desc="Bursa'da Uludağ'da eriyen kar sularına 2 gündür devam eden sağanak yağış da eklenince çok sayıda dere taştı. İnegöl ilçesinin yanısıra Kestel ve Keles ilçesindeki dereler taştı. Kestel ilçesi Saitabat Şelalesi ve Derekızık Mahallesi'nden geçen dere de kar suları altında kaldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/05/iecrop/1-9_16_9_1617619746.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/uludagdan-gelen-dereler-tasti-bursada-sel-alarmi-6355078/"]