11 Ağustos’ta aşırı yağışlar sonrasında meydana gelen Kastamonu’nun Bozkurt ilçesindeki sel felaketinin başlangıç anları, o anlara evinden tanık olan Sümeyra Ergin Felek tarafından görüntülendi.

KORKU DOLU ANLAR

Sümeyra Ergin Felek’in “Evimden olacaklardan habersiz kayıt alırken” notuyla paylaştığı görüntülerde sel sularının Bozkurt ilçesine geldiği ilk anlar yer alırken, vatandaşların yaşadığı panik de görüntülere yansıdı. Yavaş yavaş ana caddeden ara sokakları kaplayan sel sularına arabasında yakalanan bir vatandaşın, arabasını terk ederek kaçmaya çalıştığı ve sel sularına kapıldığı anlar da görüntülerde yer aldı.

"AĞABEY KAÇ"

O anlara evinden tanık olan Sümeyra Ergin Felek'in "Ağabey kaç, bırak arabayı kaç" diyerek vatandaşa seslendiği duyuldu. Sele kapılan vatandaşın daha sonra kurtarıldığı ve durumunun iyi olduğu belirtildi.

"SAĞ SALİM ÇIKABİLDİK"

Felaketin ardından Sümeyra Ergin Felek, son durumuna ilişkin şöyle konuştu:

“Sağ salim çıkabildik ama çıkamayan çok insan var. Evleri yok olan insanlar var. En kötüsü de haberlere konu olmayışımız. Ölü sayısı açıklanandan daha fazla. Çarşı, pazar, esnaf herkes mahvoldu. Bozkurt elden gidiyor. Basit gibi gözükmesin, yalvarıyoruz. Bizim yeme, içme konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Tek sıkıntımız sesimizi duyuramıyor oluşumuz.”

 

[old_news_related_template title="Sel felaketinde bilançosu: 17 can kaybı" desc="Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde bilanço gün ağarınca belli oldu. Dere yatağında yer alan birçok binanın çöktüğü görüldü. Çöken binalar havadan görüntülendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kastamonu, Sinop ve Bartın'da sel felaketinde ölenlerin sayısının 17'ye yükseldiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/12/iecrop/resimid_185254791_18525479_16_9_1628742144.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kastamonuda-sel-binalar-coktu-iki-kisi-oldu-6588309/"]

[old_news_related_template title="Sular çekildi dehşete düşüren görüntü ortaya çıktı" desc="Kastamonu’da iki gün önce etkili olan sağanak yağışla sel sularının altında kalan Bozkurt ilçesinde, suların çekilmesi ile ortaya çıkan manzara dehşete düşürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/12/iecrop/sel-bozkurt2-foto-iha_16_9_1628777065.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/sular-cekildi-dehsete-dusuren-goruntu-ortaya-cikti-6589397/"]