Selahattin Demirtaş'ın, 2015 yılında Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Savcı, Demirtaş'ın 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istedi.

Bakırköy 46. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Selahattin Demirtaş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

"CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANI DİREKT HEDEF ALMADIM"

Duruşmada Cumhurbaşkanlığı'na 2 defa aday olduğunu, yıllardır siyaset yaptığını ifade eden sanık Demirtaş, "Hükümeti eleştirdim. Cumhurbaşkanı ve başbakanı direkt hedef almadım" dedi.

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Demirtaş'ın 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. DHA

[old_news_related_template title="AİHM'den Selahattin Demirtaş kararı" desc="Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 2017'de gündemine taşınan Selahattin Demirtaş davasıyla ilgili nihai kararını bugün açıkladı. Mahkeme, Ankara’ya AİHM kararlarını yerine getirme yükümlülüğünü hatırlattı. Kararla ilgili açıklama yapan Demirtaş, 'Dört yıldır hukuk dışı bir şekilde siyasi rehine olarak içeride tutulmama rağmen bu karar beni sevindirmemiş, mutlu etmemiştir' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/22/iecrop/demirtas-reuters_16_9_1608647785.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/aihmden-selahattin-demirtas-karari-6178641/"]